Català | Castellano RSS

Parc de Can Borrell

A principis dels anys 90 del segle XX, amb la construcció del barri de Can Borrell, es van projectar dos edificis nous al voltant de l'espai on hi havia la masia que dóna nom al barri i el punt on comença el soterrament de la riera de Gallecs. Aquest espai central dóna lloc al parc de Can Borrell. L'equip redactor dels projectes va plantejar de manera indestriable el conjunt dels dos edificis amb el parc, de manera que els habitatges contribueixen a determinar l'espai lliure de parc i en delimiten el seu límit o frontera formant una mena d'abric
 
El projecte va conservar l'antiga masia del segle XIII, avui reconvertida en un centre cívic municipal, un antic pilar de pedra del paller, el pou i l'antiga bassa de reg (actualment un parterre de gespa). Com a elements naturals destacats, es van conservar un gran plàtan d'ombra de dos peus, un lledoner i la magnífica alineació de plàtans que formen el bosc de ribera de la riera de Gallecs i que contribueixen a relligar la ciutat amb l'entorn natural que l'envolta.
 
La riera de Gallecs, amb un aspecte molt naturalitzat, es pot creuar per un petit pont de formigó. El parc conté una àrea amb elements de joc infantil per a diverses edats, amb una tirolina, gronxadors, casetes, tobogans i molles situats sobre paviments de cautxú de diversos colors. Envoltat per una tanca de pedra, hi ha un pou d'abastament i tractament d'aigua potable del municipi i la caseta dels jardiners. 
 
A la banda oest, trobem l'antiga masia remodelada l'any 2005, a la qual s'hi accedeix per un lateral, amb una gran era pavimentada al davant. A la part posterior de la masia, s'hi va plantar un petit bosc de pins, alzines i roures. A la banda del davant es va fer un prat amb una plantació de diverses pruneres d'espectacular floració primaveral.
 
El projecte va obtenir una menció als Premis FAD d'Arquitectura 1993 i va ser seleccionat a la III Biennal d'Arquitectura Espanyola.
 
Situació
Al barri de Can Borrell, entre l'avinguda de Rívoli, la rambla de Salvador Espriu, el carrer de Jaume Coll i el carrer de Francesc Layret.
 
Horari
Parc obert
 
Serveis
Àrea de jocs infantils, dues fonts d'aigua potable i aparcament per a bicicletes.
 
Dades tècniques
Promotor: Incasòl (Institut Català del Sòl, Generalitat de Catalunya)
 
Projecte:  Jordi Garcés i Enric Sòria, arquitectes
 
Col·laboració: Rafael Soto, arquitecte; Estudi BGM; Salvador Pujalte, aparellador
 
Empresa i any d'execució: OCP Construcciones i Floret, SL. 1993
 
Superfície total 
14.000 m² 

 

 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès