Català | Castellano RSS

Parc de Can Mulà

El parc de Can Mulà és un parc urbà construït entorn d'una antiga masia -avui Biblioteca municipal- que destaca per la bellesa i frondositat dels arbres, que formen arbredes i avingudes molt acollidores durant els mesos de calor. Una visita a lat primavera permet gaudir de les magnòlies florides; a la tardor, dels colors intensos i diversos de les fulles dels aurons, liquidambar, gingkos i altres arbres de fulla caduca.
 
El parc ofereix grans espais per a jocs, adaptats a totes les edats, i d'esbarjo. Per la situació al centre de la ciutat, molt propera a l'Ajuntament, té molt bona comunicació i està envoltat de comerços i serveis. Es tracta d'un espai consolidat i molt conegut perquè durant molts anys ha estat l'única zona verda de dimensions considerables al centre urbà i, per tant, sotmesa a un ús molt intens.
 
Antigament, els terrenys del parc eren l'horta i el jardí de la masia de Can Mulà, construïda l'any 1911 com a residència de la família Ros, propietaris de la fàbrica tèxtil del mateix nom, ja desapareguda. L'Ajuntament va adequar-los com espai públic l'any 1982 i va conservar els importants elements vegetals i masses arbòries. Així, podem veure l'alineació de til·lers que acompanya el camí d'accés a la masia i alguns exemplars d'oms que han sobreviscut a la grafiosi que durant els anys 90 va afectar-los greument. També trobem remarcables exemplars d'altres arbres de gran alçada.
 
Durant els darrers anys, s'han substituït els arbres més envellits i malats del parc de manera gradual amb la plantació de diverses espècies de gran valor estètic i de gran desenvolupament, que s'han adaptat al nou entorn de manera perfecta. El parc manté així un dels aspectes més importants de la seva imatge com a gran massa arbòria contínua i compacte, capaç d'assumir multitud d'usos i activitats al centre de la ciutat.
 
Can Mulà té dues parts diferenciades separades pel camí d'accés a la Biblioteca. Una part està formada per un gran espai amb zones d'estada i jocs infantils, sota una important massa d'arbres. L'altra part conté diversos elements arquitectònics i serveis del parc, amb camins que transcorren entre parterres de gespa, arbres i grups d?arbustos.
 
Des de la seva inaguració, el parc ha estat objecte de diverses remodelacions i obres de millora per adaptar-lo a les necessitats canviants de cada moment. La darrera l'any 2009 dirigida pels Serveis Tècnics Municipals amb la col·laboració de l'equip Rosselló-Sangenís, va consistir en la substitució de l'antiga tanca, per una de nova d'acer cortén. La nova tanca, moderna i funcional ofereix la transparència suficient per integrar el parc a l'estructura urbana i juga amb tres mòduls diferents: transparent, troquelada i opaca que es van combinant per tal de jugar a ensenyar i amagar la realitat de cada lloc. La tanca s'inspira en les formes de la natura de manera que les imatges que ofereix i les seves ombres simulen tiges i branques enllaçades. També es van pavimentar amb lloses diferents espais del parc, creant una xarxa de camins interiors que uneix els principals recorreguts i millora els accessos al parc, e integra el monument a les víctimes dels bombardeigs de la guerra civil, a la nova entrada pels Quatre Cantons.
 
Al parc, dins el jardí literari s'hi troba actualment el menhir de Mollet, un monument megalític de més de tres mil anys d'antiguitat. També hi podem trobaral parc l'escultura que recorda la designació de Mollet com ciutat pubilla de la sardana i el roure del Mil·lenari, un exemplar plantat el novembre de 1993 per commemorar els mil anys de la ciutat.

Situació
Al centre de la ciutat, forma un triangle delimitat per les avingudes de Rafael Casanova i de Burgos i el carrer Alsina.
 
Horari
Estiu, de 7.30 a 22 h. Hivern, de 8.30 a 21 h
 
Serveis
Espai delimitat de joc per a infants, àrees de jocs, àrea de salut per a la gent gran, pistes de petanca, fonts d?aigua potable, Biblioteca, circuit d?educació viària, escenari per actuacions, lavabos públics a la Biblioteca.
 
Superfície
18.840 m²
 
Dades tècniques i de protecció
Inaugurat l'any 1982. Inclòs com a espai protegit al Pla d'Ordenació Urbana.

 

 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès