Català | Castellano RSS

Parc dels Pinetons

 

userlmn 5f919e05591aab341a99091d01aa4f3f

 

El parc dels Pinetons es troba a l'extrem oest del teixit urbà, un espai sensible on la ciutat es fon amb el paisatge periurbà i constitueix un dels accessos dels ciutadans de Mollet al medi natural que envolta la ciutat. El disseny del parc, està basat en els valors agraris que històricament han dominat el territori i molts dels arbres que s'hi han plantat són un recull d'espècies d'aprofitament agrari com oliveres, garrofers, pomeres, nogueres, avellaners, etc.

 

Aquest indret, que configura una de les portes d'accés a l'espai rural de Gallecs, aprofita les tècniques i mètodes utilitzats tradicionalment pels pagesos per donar forma al parc i crear un mosaic de plantacions, conreus i boscos que creixen a mesura que els ciutadans se'l van fent seu. En aquest sentit, és important destacar que una part important dels arbres s'han plantat en el marc de la Festa de l'arbre, que se celebra des de fa més de 15 anys en aquest espai. Uns molins de vent situats estratègicament permeten aprofitar les aigües del freàtic per al reg i la creació d'un petit circuit d'aigua, a la vegada que es converteixen en una de les imatges més visibles i emblemàtiques del parc, que es gestiona i es manté en bona part mitjançant rotacions de cultius, sovint de floracions vistoses que li confereixen imatges molt variables i atractives al llarg de l'any.  

 

userlmn 1e23677622587fd5d8ef150b00242f16 

El parc s'ha dissenyat buscant sempre punts de relació i continuïtat amb l'espai que l'envolta: així, és molt difícil veure l'autopista des dels Pinetons i el parc sembla allargar-se fins els conreus de Gallecs; i, en canvi, la relació amb l'edifici de l'Hospital de Mollet i el Roure de l'Hospital és propera i integradora.

 

El parc dels Pinetons és un espai encara en construcció i creixement, un cop acabat ocuparà una superfície de 18 ha al voltant de la ronda dels Pinetons, el doble de l'extensió actual, i serà una peça important de la futura anella verda de Mollet.

Taules de pícnic

El parc disposa d'una àrea amb taules de pícnic que es poden utilitzar lliurement. Per fer activitats organitzades, cal omplir la comunicació prèvia d'us de Parcs i Jardins disponible a la Seu electrònica.

 

Un estudi destaca del Parc dels Pinetons la seva gestió, la seva biodiversitat i la preservació d’espècies en perill d’extinció

 

 userlmn 31b1dff2440d748d6c9c0976aece568e 

Un estudi realitzat per l’Associació GRENP destaca l’encert de les actuacions dutes a terme pel consistori molletà al Parc del Pinetons. Unes actuacions  que han permès que el parc hagi passat de ser un espai agrari amb bosquines mal distribuïdes a ser un mosaic d’hàbitats amb una coherència que ha facilitat la colonització de les espècies presents a la zona i la preservació d’algunes d’elles.

 

Consultar l'estudi

(Cliqueu la imatge)

userlmn 62b1de365a772f8990cb0f8cde5c9e94

 

15 ecosisitemes 150x164

 

 

                  Nota de premsa

 

 

 

 

Situació

userlmn 87574608961b7d165d2b39d1b862680b

 

 

A l'oest de la ciutat, a la ronda de Pinetons, just davant de l'Hospital de Mollet. El parc enllaça directament amb l'espai rural de Gallecs mitjançant una passera que creua l'autopista AP-7 pel camí de la Carena dels Bandolers.
 
Horaris
L'accés és lliure.
 
Serveis
Taules de pícnic, bancs, mirador i font d'aigua potable.
 
Superfície
Actualment la superfície del parc és d'unes 9 hectàrees.
 
Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès