Català | Castellano RSS
La ciutat Turisme Art i museus Museu Abelló i Casa del Pintor

Museu Abelló i Casa del Pintor

 

Cartell Nadal al Museu page 0001

 

El Museu Abelló està emplaçat en un edifici modernista, construït el 1908 i reformat als anys noranta, moment en què es convertí en un espai modern i funcional. Inaugurat el 29 de març de 1999, el Museu acull una part del fons de la col·lecció que el pintor molletà Joan Abelló va donar a la ciutat l'any 1996. El mes de juliol de 2006, Abelló va fer una segona donació que va incrementar els fons amb 4.000 peces més.

 

 
Arran de la primera donació, l'Ajuntament va constituir la Fundació Municipal Joan Abelló, organisme que gestiona el Museu Abelló, la Casa del Pintor i, més recentment, el Menhir de Mollet.
 
El fons d'art de la Fundació Abelló està format per prop de 10.000 obres. Destaquen les col·leccions de pintura i escultura catalana dels segles XIX i XX, les talles romàniques i barroques, així com les col·leccions d'art asiàtic, art negre, indumentària, tauromàquia, mobiliari, porcellana, vidre i un important fons musical i documental. 
 
Pel que fa als fons pictòric, trobem, a part dels quadres de Joan Abelló, obres de Picasso, Dalí, Miró, Tàpies, Brossa, Sorolla, Mir, Nonell, Casas, Gimeno, Juan Gris, Clavé, Cuixart, Pantoja de la Cruz, Boguerau, Millet, Pellicer o Fortuny. També comptem amb una àmplia col·lecció d'escultures de Manolo Hugué, Lluís Montané, Marià Benlliure, J. Clarà, Llaurador, Rebull i Navarro.

 

 

 

Museu Abelló
El Museu Abelló acull dues exposicions permanents: una dedicada a la col·lecció que porta per títol L'art modern a la col·lecció Abelló, segles XIX i XX; i l'altra dedicada a l'obra del pintor, Abelló, un tast. A les plantes baixa i inferior hi ha dues sales on s'exhibeixen exposicions temporals i a l'exterior de l'equipament, hi trobem L'Aparador, un espai de producció i difusió de les arts visuals. El vestíbul del Museu també acull petites exposicions temporals i un espai on es mostra l'obra d'artistes locals.
Casa del Pintor
Situada a tocar del Museu, és una casa antiga del carrer de Lluís Duran, on va néixer Joan Abelló. Està unida a les cases veïnes que el pintor va anar comprant al llarg de la seva vida per encabir les obres d'art i els objectes que adquiria com a col·leccionista.
 
La Casa del Pintor és la casa d'un col·leccionista: sales, escales, planta baixa, soterrani, pisos... Un laberint on el visitant va descobrint la complexa, interessant i diversa col·lecció de l'artista. Una portalada que va pertànyer al convent dels Àngels de Barcelona ens condueix al vestíbul, on una gran fotografia d'Abelló ens dóna la benvinguda. En una vitrina, com a petit resum la vida del mestre, veiem fotografies, diplomes, premis i objectes personals. I a partir d'aquí comença un itinerari per la casa del pintor i per tot el seu fons d'art que els ciutadans poden conèixer a través de visites guiades ofertes diàriament.
 
Actualment, encara queda pendent de museïtzar una bona part de les antigues dependències personals d'Abelló, curulles d'obres d'art i peces de la col·lecció. Aquest espai s'anomena el Taller de l'Artista i està tancat al públic.
 

 

 

 

Museu Abelló
C. Berenguer III, 122
08100 Mollet del Vallès
museuabello@molletvalles.cat
www.museuabello.cat
 
Casa del Pintor Abelló
C. Lluís Duran, 90
08100 Mollet del Vallès
 
Informació i reserves
Tel. 93 544 50 99
educamabello@molletvalles.cat
Horaris
Dijous, divendres i dissabtes:
De 16 a 19 h (de novembre a març)
De 17 a 20 h (d'abril a octubre)
Dissabtes, diumenges i festius: d'11 a 14 h
 
 
Dies que tanca:
1 i 6 de gener
Diumenge i dilluns de Pasqua
1 de maig
25 i 26 de desembre
Agost
Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès