RSS

Pla Local de Joventut

 

 

 small 3

 

Els joves, al centre de les prioritats del govern municipal

 

L’Ajuntament ha presentat el Pla Local de Joventut de Mollet del Vallès 2019 -2022 amb el propòsit que es converteixi en l’eina a partir de la qual es planificaran i s’aplicaran les futures polítiques públiques adreçades als i les joves de la ciutat dels propers 4 anys. El Pla és fruit d’una àmplia participació ciutadana i de la feina conjunta que l’Ajuntament i aquest col·lectiu han dut a terme . El Pla també ha comptat amb el suport de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A partir d’aquest treball conjunt, que ha provocat el recull de més de 700 propostes que han fet més de 300 joves de la ciutat, l’Ajuntament ha recollit les necessitats, inquietuds i demandes dels joves posant els fonaments del que serà la planificació estratègica de les polítiques de joventut.

Les línies de treball del Pla es sustenten en 4 pilars:

Comunicació: Es proposa la creació d’una app per a joves  que permeti fer arribar les activitats de la ciutat al màxim de joves. També es proposa la elaboració d’un Pla Estratègic de Comunicació Jove.

Participació: Augmentar els recursos participatius, com ara Viver de Projectes i el Suport a les Iniciatives Juvenils. També es proposa incentivar l’ús de l’app com a eina de participació i votacions online.   

Joves 3.0: potenciarem l’espai Mollet Hub com a punt de trobada de joves talents  com a espai d’innovació i creativitat. Es complementarà l’espai amb xerrades, cursos i tallers en àmbits com la tecnologia, ciència i medi ambient.

Informació: L’espai Mollet Hub també acollirà una oficina d’orientació jove, ubicació central on rebre informació sobre temes acadèmics, laborals, sobre habitatge, intercanvis i viatges.

Per tal de dotar de recursos al Pla, l’alcalde Josep Monràs, ha anunciat que “la voluntat de l’equip de govern es incorporar alguns increments pressupostaris, pel que fa als recursos de Joventut, a la proposta de Pressupost municipal de 2019 per començar a desenvolupar aquest Pla”.

Monràs també ha volgut destacar “aquest ampli procés participatiu a través del qual hem confirmat la voluntat dels i les joves de Mollet de ser protagonistes d’allò que els afecta”. Una confirmació “que ratifica les prioritats de treball que fa anys ha establert aquest govern municipal, en aquest cas, adreçades a construir noves propostes pel futur pels nostres joves”.

De la seva banda, per al regidor de Joventut, Raúl Broto, “amb la nova app es tracta de buscar el màxim de canals per a arribar als joves, i també ens permetrà millorar els àmbits de participació i informació juvenil”. I pel que fa a la relació entre el nou Pla Local i el Mollet HUB “és la convergència entre dos grans projectes de futur a la ciutat, que demostren l’aposta del govern pel nou l’espai i per la seva centralitat juvenil”.

 

Document Relacionat

Document Pla Local (465 KB) - pdf

Document Document sencer Pla Local (737 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès