Català | Castellano RSS

Presentació de la revista Notes 35

 

NP Portada Notes 35 page 0001

El Centre d'Estudis Molletans ha presentat un nou número de la revista Notes. Com a novetat d’enguany, la revista torna al seu format d’origen, una miscel·lània amb temes relacionats amb Mollet i el Baix Vallès.

 

Notes 35 recupera el format original de la revista, una miscel·lània amb temes diversos relacionats amb Mollet i el Baix Vallès. El CEM ha decidit diferenciar la revista dels monogràfics, que continuaran publicant-se sense periodicitat en la col·lecció de monografies Vicenç Plantada.

 

Consultar la revista

 

Cicle de xerrades del CEM a l'Ateneu Gran

 Enric Batlle davant la seva botiga el 1933

Un any més, el CEM ha col·laborat amb l'Ateneu Gran amb la organització d'un cicle de xerrades que tracta diferents aspectes i àrees de coneixement que tenen una relació directa amb Mollet i el Baix Vallès.

 

Romànic del Baix Vallès. Ruta de les esglésies amagades

A l’extrem meridional del Vallès s’amaguen quatre edificis singulars de l’arquitectura religiosa vallesana, les esglésies de Santa Maria de Gallecs (Mollet del Vallès), Santa Maria l’Antiga, Santiga (Santa Perpètua de Mogoda), Sant Cebrià de Cabanyes (Sant Fost de Campsentelles) i Sant Pere de Reixac (Montcada i Reixac).Totes quatre van ser l’epicentre de les seves comunitats fins que la història va atorgar un paper principal a les esglésies titulars dels quatre municipis, i llavors es transformarien en esglésies sufragànies. La forta personalitat que tenen, però, ha aconseguit que totes quatre llueixin avui dia amb esplendor enmig d’uns entorns agrícoles i forestals insospitats a la industriosa comarca vallesana. 

El Centre d'Estudis Molletans, el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (de Santa Perpetua), Amics de Cabanyes (de Sant Fost) i l'Ajuntament de Montcada i Reixach, han unit esforços per treballar conjuntament i potenciar la difusió de les quatre joies romàniques del Baix Vallès creant la "Ruta de les Esglésies Amagades".

 

 

Visites:

-   Santa Maria de Gallecs: 3r diumenge de mes, d'12 a 14 h

-   Sant Cebrià de Cabanyes: diumenges i festius, de 9 a 11 h

-   Santa Maria l'Antiga, Santiga: 2n diumenge de mes, de 10.30 a 13.30 

-   Sant Pere de Reixach: 4rt diumenge de mes, de 10 a 12 h

Informació i plànol

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès