Català | Castellano RSS

Campanyes de civisme

Mollet del Vallès, com totes les ciutats del món, és un espai comú públic que compartim una bona quantitat de persones per viure de manera harmònica i pacífica. A tots els agrada, quan sortim al carrer, trobar un espai agradable, net, un paisatge fet a la mida de les persones, on es noti que hi ha una comunitat que estima i cuida tot el que l'envolta.

Un espai que realment és de la comunitat, és de tots, perquè és un espai públic, compartit. I com a tal, és un espai on tots tenim els nostres drets, però també els nostres deures i obligacions, i és molt important que tots fem allò que ens correspon.

Banner 4 campanya

Al llarg dels anys s’han fet diferents campanyes que posen a l'abast de tothom els recursos necessaris per actuar cívicament i per exigir a aquelles persones que no es comporten, que també ho facin. Cal apuntar que la majoria dels ciutadans són respectuosos i sumen per Mollet, però sempre hi ha grups de persones que es volen fer notar, que no es comporten cívicament. 

Comportar-se cívicament no té cap secret. Només cal seguir premisses bàsiques: comporta't amb els altres com voldries que ho fessin amb tu i tracta l'entorn, les places i els carrers com si fossin casa teva. Aquí hi trobareu la informació útil i necessària per poder fer-ho.

El civisme ens ajuda a tots a viure millor, és un comportament de respecte amb tots i amb tot el que ens envolta. La ciutat és la suma del comportament de cada un de nosaltres. Fem-ho sentir!

Tu sumes o restes?

Més de 600 persones, sobretot joves, han participat en la campanya comunicativa de civisme “Tu sumes o restes?”.

La campanya està protagonitzada per veïns i veïnes de Mollet, sobretot, alumnes de quart d’ESO dels instituts, i se centra en tres aspectes: deixalles, gossos i, per primera vegada, l’ús d’elements amb rodes a la via pública.
Aquesta campanya consta de cartells, anuncis als mitjans de comunicació i un vídeo que es pot veure al web municipal, a les xarxes socials i a la televisió local i que servirà també per a les classes d’educació vial que imparteix la Policia Municipal a les escoles de la ciutat.

#Josumo


Les persones que participen de la campanya ens mostren que sumen perquè fan actes cívics, com llençar les deixalles dins dels contenidors, recollir els excrements dels gossos i circular amb patinet, monopatí o bicicleta, tot respectant els vianants.

Animals domèstics

SUMEM MOLLET GOSSOS 1

Un animal domèstic no és una joguina. Els gossos, gats... tenen les seves necessitats. N'hem de tenir cura i no els podem abandonar.


Tenir un animal de companyia implica una actitud responsable, tant amb ell com també amb la societat. Eduquem-los ensenyant-los a conviure en societat, perquè es converteixin en uns "ciutadans" estimats per tothom.

Recordeu que si teniu animals de companyia:

 • L'heu d'inscriure en el Registre d'animals de companyia de l'Ajuntament.
 • L'animal ha d’estar identificat amb la placa i un microxip (sistema d'identificació) homologat. En cas de pèrdua, serà fàcil recuperar-los. El vostre veterinari us donarà la informació necessària.
 • No podeu deixar els excrements dels gossos a la via pública.
 • Cal llençar aigua allà on els gos faci pipí, ja que l'orina dels gossos fa malbé les façanes i el mobiliari urbà (papereres, fanals...).
 •  Per tenir gossos de raça potencialment perillosos és obligatori tenir una llicència i una assegurança. A la via pública, hauran d'anar amb el morrió posat i lligats amb una corretja curta.
 • Sempre que passegem, el nostre gos haurà d'anar lligat.
 • Els propietaris dels animals són responsables dels danys, perjudicis i molèsties que ocasionin a les persones i a les coses.
 • Cal vigilar que el gos no entri ales zones de joc infantil. Si hi ha persones a prop, cal extremar les precaucions i evitar que molesti ningú.
 • Cal evitar que els gossos bordin o udolin, sobretot de nit.
 • No es pot abandonar cap animal de companyia. Tampoc no es pot maltractar o
 • mantenir-lo en instal·lacions inadequades (celoberts, balcons,
 • vehicles...)
 • No es pot alimentar cap colònia de gats, si no ets un voluntari acreditat. En el cas que desitgis participar en aquest, projecte envia un correu a salutpublica@molletvalles.cat

L'incompliment de les ordenances pot comportar sancions que poden arribar fins als 2.000 euros.

Mobiliari urbà i façanes

5658 sofre gos4

El nostre mobiliari no es limita a la taula del menjador o el sofà. Al carrer hi ha bancs, parets, escultures... que són de tots i hem de respectar.
Recordeu:
• Les papereres, els jocs infantils, les escultures... són part del que anomenem mobiliari urbà. Les hem de fer servir pel que estan pensats: les papereres per llençar-hi els papers, els jocs per jugar...
• No podem penjar cartells o publicitat a les façanes, als arbres, als fanals... perquè això embruta la ciutat.
• L’orina del gos fa malbé façanes i mobiliari urbà (bancs, fanals, papereres). Cal ruixar amb una mica d'aigua els llocs on el gos ha fet pipí.
• Està totalment prohibit tirar sofre a les façanes o la via pública; és tòxic i no hi ha cap estudi que demostri la seva utilitat per evitar que els gossos hi facin pipí. Tirar sofre pot comportar sancions de fins a 750 euros.

Deixalles

SUMEM MOLLET RECICLATGE 2

Oi que ens agrada trobar els carrers nets i que els contenidors tinguin les restes a dins i no al voltant?

Recordeu:
 • Hem de deixar les bosses d’escombraries a dins del contenidor corresponent. Si us acostumeu a casa a tenir bosses separades, podreu llençar les deixalles orgàniques (restes de menjar) al contenidor marró. El vidre podrà anar al contenidor verd, el paper al de color blau; i el plàstic, llaunes i envasos, al groc.
 • No deixeu mobles i trastos vells al carrer. Podeu trucar abans al telèfon gratuït 900 720 648 i posar-vos d’acord perquè els passin a recollir. O penseu que, per art de màgia, han de saber quan vosaltres heu deixat una cosa al carrer?
 • Si teniu medicaments caducats, porteu-los a les farmàcies, a l’ambulatori i a l’hospital.
 • No llenceu els olis usats o les pintures al wàter o a l’aigüera. S’han de dur a la deixalleria.
 • Quan acabeu un cigarret al carrer, apagueu-lo bé i llenceu-lo a la paperera.
 • Les bateries, els pneumàtics, els fluorescents i altres residus molt contaminants s’han de dur a la deixalleria.

Seguretat viària, vehicles i motos

sobre rodes mollet nens copia.pdf 3

Oi que ens molesten el soroll de motos i cotxes i sovint ens sentim indefensos davant de tanta molèstia? Oi que ens molesten les motos mal aparcades al mig de la vorera o espais de vianants?

Recordeu:
 • Els carrers de Mollet no són un circuit. No hi podem fer carreres, ni anar a gran velocitat.
 • Per circular amb monopatins, patinets i bicicletes, cal portar casc i respectar els vianants.
 • A les voreres, els vianants tenen preferència. Les bicicletes han de circular pels carrils bici o per la calçada i sempre han de respectar els senyals i els semàfors. I, si passen per algun pas de vianants, cal que baixin de la bicicleta per creuar-los.
 • Els cotxes aparcats sobre les voreres impedeixen el pas de vianants, especialment, de cotxets i de minusvàlids. Si els deixen davant d'un gual, també perjudiquem la persona que vol sortir.
 • Els passos de vianants són per a les persones, els vehicles han de parar i no hi poden aparcar.
 • Les motos i ciclomotors no han d'estar a les voreres ni espais destinats als vianants. S'han de aparcar en els llocs indicats específicament per a motos
 • Els motors i els tubs d'escapament de les motos, especialment, fan soroll i això molesta, sobretot, de nit. Procura, doncs, no córrer i tenir el silenciador homologat i en condicions.

Preguntes més freqüents

Què fem amb els xiclets mastegats?
Els emboliquem amb un trosset de paper i els llencem a la paperera. No s'ha de llençar a terra, perquè costa molt desenganxar. 
    
Què fem si tenim mobles o estris vells (electrodomèstics, matalassos, etc.) Per llençar?
Els portem a la Deixalleria de Can Ros, a l'av. del Tir Olímpic, s/n, telèfon 93 597 00 14. Truquem al telèfon gratuït de recollida de mobles i trastos vells: 900 720 648 o bé comuniquem la incidencia a través del web http://molletmesnet.molletvalles.cat/
    
Què fem si detectem abocaments incívicos de mobles o objectes vells a la via pública?
Comuniquem la incidencia a través del web http://molletmesnet.molletvalles.cat/
    
Què fem si els contenidors de recollida selectiva (paper i cartró, vidre o envasos) són plens?
Truquem al telèfon d'atenció al ciutadà del Servei Comarcal de Recollida Selectiva: 902 133 113
    
Què fem si veiem que han fet malbé alguna cosa del mobiliari urbà (un banc, una paperera, un tobogan ...)?
Enviem un correu a ajuntament@molletvalles.cat o bé truquem a l'Ajuntament de Mollet del Vallès: 93 571 95 00 .
    
Què fem si veiem un vehicle estacionat de manera incorrecta?
Advertim el conductor, i si no ens fa cas, truquem a la policia municipal: 112
    
Què fem si veiem un gos o un gat abandonat?
Truquem a l'Ajuntament 93 571 95 00 o a la Policia Municipal 112

Campanyes de civisme

Document Colònies controlades de gats (607 KB) - pdf

Document Campanya Això ho fas a casa? Mollet és casa teva (139 KB) - pdf

Document Campanya sofre i orins (130 KB) - jpg

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès