Català | Castellano RSS

"Connecta't. Activa el teu català!" 

És la resposta que activa el Consorci en temps de confinament. El Consorci per a la Normalització Lingüística adapta gran part de l'activitat per oferir-la en línia i, d'aquesta manera, que el confinament no sigui obstacle perquè les persones interessades puguin continuar l'aprenentatge de la llengua catalana, o puguin iniciar-s'hi.


Parla.Cat

El cursos de català per mitjà de la plataforma d'aprenentatge virtual Parla.Cat, és un espai virtual d’aprenentatge que posa a l’abast de tothom materials didàctics per aprendre la llengua catalana. El curs es pot fer seguint la modalitat lliure o la modalitat amb tutoria. 

 

Voluntariat per la llengua virtual 

 

Assessorament lingüístic telemàtic

Podeu enviar els textos o les vostres consultes a mollet@cpnl.cat.

 

"Fes créixer la llengua des de casa"

Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ofereix recursos per aprendre, practicar i promoure el català de manera no presencial.

 

Distreu-te en català!

 

CERTIFICATS DE CATALÀ

CONVOCATÒRIA DE PROVES 2020
Més informació

NOVES DATES D’EXAMEN (modificades a causa de la crisi ocasionada per la COVID-19):

S'HA MODIFICAT LA RESOLUCIÓ de convocatòria anual de proves de català (com a conseqüència de les mesures de contingència adoptades a causa de l’emergència sanitària):

- es convoquen les proves de certificats de llengua catalana dels nivells B2, C1 i C2. Noves dates d'exàmens i de publicació de resultats
- es desconvoquen les proves dels nivells A2 i B1

Les inscripcions formalitzades per a les proves dels certificats dels nivells A2 i B1 de la convocatòria 2020 es traslladen a la convocatòria de certificats de llengua catalana corresponent al 2021, en la qual es consideraran ja efectuades, tret que la persona inscrita sol·liciti el retorn dels imports de les taxes abonades en concepte d’inscripció a les proves.

Localitats i dates previstes per a la convocatòria de l'any 2020

Certificat de nivell intermedi de català (B2)
Localitats: Barcelona, Fraga, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilanova i la Geltrú i Perpinyà.
Data de la prova escrita: 03.10.2020.
Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.

• Certificat de nivell de suficiència de català (C1)
Localitats: Barcelona, Figueres, Fraga, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilafranca del Penedès i Perpinyà.
Data de la prova escrita: 10.10.2020
Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.

• Certificat de nivell superior de català (C2)
Localitats: Barcelona, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic i Vilanova i la Geltrú.
Data de la prova escrita: 19.09.2020.
Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.

S’han desconvocat les proves dels nivells A2 i B1 (d'acord amb la RESOLUCIÓ CLT/976/2020, de 6 de maig, de segona modificació de la Resolució CLT/3602/2019, de 17 de desembre, per la qual es convoquen les proves per a l'obtenció dels certificats de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística, per desconvocar les proves dels nivells A2 i B1 i canviar les dates de realització de les proves de la resta de nivells).

 

Servei Local de Català de Mollet

Consorci per a la Normalització Lingüística

Centre de Serveis Can Lledó (C. Comte d'Urgell, 26)
08100 Mollet del Vallès
Telèfon 93 570 19 92.  Fax 93 570 59 73
Adreça electrònica: mollet@cpnl.cat
Horari d'atenció al públic: de 9 h a 13 h (de dilluns a divendres)

Segueix-nos a Facebook!
Segueix-nos a Twitter: @cpnlmollet

 

Serveis que ofereix
Assessorament lingüístic
Dinamització lingüística a les organitzacions
Ensenyament de català per a adults

Publicacions d'interès
L'Estenedor (Revista digital de llengua catalana)
Llibre d'estil de l'Ajuntament de Mollet del Vallès
Notes sobre la història de la llengua a Mollet del Vallès

Terminologia específica
 
Enllaços d'interès
Consorci per a la Normalització Lingüística
Consorci per a la Normalització Lingüística del Vallès Oriental
Web de la llengua catalana (aprendre català, certificats i acreditacions de català, legislació, espai virtual d'aprenentatge - parla. cat, etc.)
Optimot (consultes lingüístiques)
TERMCAT (Centre de Terminologia Catalana)
Institut d'Estudis Catalans (IEC)
 
 
 
Novetats
Opuscle Majúscules i minúscules 4a ed. (revisada), 2017
 
Toponímia
Guia de topònims i gentilicis Parlament de Catalunya (dels municipis de Catalunya i d'altres territoris del món,  pdf 2,5 Mb)
Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya
 

 

Comencem a aplicar les novetats normatives

Versió digital de l'Ortografia catalana

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha publicat la nova Gramàtica de la llengua catalana. L'aparició de l'obra, el 23 de novembre de 2016, determina l'entrada en vigor de la normativa lingüística que conté. Igualment, comença la vigència de l'Ortografia catalana de l'IEC, obra que recull la normativa ortogràfica que coneixíem fins ara i proposa alguns canvis puntuals, dels quals segurament heu sentit a parlar als mitjans de comunicació.

Podeu consultar totes les novetats a Optimot

Programa de voluntariat lingüístic

Voluntariat per la llengua té per objectiu posar en contacte persones que volen practicar el català amb persones que volen dedicar unes hores del seu temps a ajudar-les a practicar-lo. D'aquesta manera, qui aprèn practica i el voluntari o voluntària s'acostuma a no canviar de llengua quan li parlen en una altra que no sigui el català.

 

Podeu inscriure-us-hi al web del programa, conèixer els avantatges que gaudeixen les persones voluntàries i veure les entitats, establiments i empreses que col·laboren amb el programa del Voluntariat per la llengua.

Tastets de llengua

Escolteu els "Tastets de llengua", un programa que emet Ràdio Mollet.  Aquests microespais que, cada setmana, apropen novetats, dubtes o curiositats sobre la llengua catalana. S'emeten cada setmana en multidifusió horària pel 96.3 FM des del 17 d'octubre de 2008.

Podeu escoltar-los clicant sobre la icona o baixant-vos els fitxers de so en format mp3 i escoltar-los quan més us convingui.

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès