Català | Castellano RSS

Fira d'Artesans

Des de l'any 1984 els carrers del nucli antic acullen la Fira d'Artesans el cap de setmana després de l'Onze de Setembre. Es tracta d'una de les fires d'artesania més reconegudes de Catalunya, pel rigor amb què se seleccionen els artesans i es controlen els productes que s'hi venen. Només hi trobareu artesans qualificats, que fan els seus productes seguint procediments tradicionals o innovadors, però mai automatitzats. Per això, és habitual veure alguns artesans treballant i mostrant-nos el seu ofici.
 
El mateix passa amb l'alimentació, i això és nota en la qualitat i vistositat de les parades del carrer de Bartomeu Robert: embotits, formatges, coques, pans, oli, vins, melmelades, dolços de tota mena... 
 
La Fira d'Artesans no és només una bona ocasió per badar boca voltant per les parades. També és un bon moment per gaudir de la cultura: música tradicional, passants, cercaviles, sardanes, balls a la plaça de l'Artesania, castells... de tot això es pot gaudir pels carrers del nucli antic durant els dies de la Fira d'Artesans.
 

 

 

 

Història de la Fira
La Fira d'Artesans va néixer de la mà del grup la Tertúlia, format per un grup de joves amb diverses inquietuds culturals que van decidir muntar una petita fira d'artesania al carrer dels Fems (c. Portugal). La van decorar amb elements del camp, com panotxes de blat de moro i carabasses, i van muntar una petita exposició d'eines de pagès. Als carrers de Tajo i de Bartomeu Robert hi van muntar una galeria de quadres. De seguida, el veïnat de la zona es va engrescar i mobilitzar i, any rere any, s'hi va implicar amb la rebuda i allotjament dels artesans, l'organització d'àpats populars com la sardinada del divendres al vespre, la xocolatada per als infants, el rom cremat... i la decoració dels carrers; una feinada que cada any fan els veïns de manera totalment artesana i que ha tingut temàtiques ben diverses. 
 
Amb els anys ha quedat patent que, sense la implicació dels veïns la fira no seria la mateixa i no tindria la calidesa humana que desprèn.
 
Si voleu saber més coses sobre la Fira d'Artesans, l'any 2008 l'Ajuntament va publicar el llibre Petita història de la Fira d'Artesans de Mollet del Vallès, amb il·lustracions de Pilarín Bayés.
 
 
 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès