RSS
Serveis a Mollet Educació Escola Municipal de Dansa

Escola Municipal de Dansa

escola dansa

L’Escola Municipal de Dansa de Mollet del Vallès és un centre dedicat a l’ensenyament basat en la dansa clàssica i contemporània, que inclou les noves tendències desenvolupades fins a l’actualitat per tal que els alumnes assoleixin un bon nivell i qualitat com a ballarins/intèrprets i també com a creadors.

L'Escola es troba situada al recinte de Can Gomà, i forma part de l'Escola Municipal de Música i Dansa.
Edifici Can Gomà 
c. Castelao, 2
Mollet del Vallès
Tel. 93 570 68 51

 

Oferta educativa

La formació s’estructura en dos cicles, amb la possibilitat d’iniciar-se en el nivell de sensibilització a l'edat de 5 anys .
En el primer cicle s’iniciarà als alumnes en la dansa clàssica i en la dansa creativa/artística. En el segon cicle s’aprofundirà en la dansa contemporània. L’equip pedagògic assessorarà i avaluarà constantment mitjançant observacions, tutories i informes

Cicle 1

Sensibilització

El període de Sensibilització a la dansa es basa en dos cursos per infants de 5 i 6 anys. Aquest presenta l’objectiu principal d’introduir els més petits en el món de la dansa i treballar la motricitat, coordinació, expressió corporal, ritme, creativitat, lliure moviment, entre altres, per així, a través de jocs i exercicis, adquirir aspectes més tècnics d’una manera dinàmica i divertida.

Les sessions tenen una durada d’1h setmanal durant els dos anys del període.

Inici

En el transcurs dels 3 anys pertinents al període d’Iniciació a la dansa per infants de 7 a 10 anys, es treballa en la mateixa línia que l’anterior aprofundint més en aquells aspectes tècnics adients a l’edat dels i les alumnes.

A les sessions es realitzen exercicis de sòl o terra i centre on l’alumne pren consciència del seu cos i adquireix qualitat, força, coordinació i equilibri, exercicis de barra on l’alumne treballa aspectes més tècnics i de col·locació, exercicis diagonals per desenvolupar el moviment, velocitat i salts i, per últim, exercicis coreogràfics per tal de treballar la creativitat i la memòria de moviment com també jocs que completin el treball realitzat durant la sessió.

Les sessions tenen una durada d’1h setmanal en els nivells d’Inici 1 i 2 i de 2h setmanals en el nivell d’Inici 3.

Cicle 2

Bàsic i Aprofundiment

En aquests nivells els continguts dels ensenyaments es concentren en l’aprenentatge dels elements fonamentals de la tècnica de la dansa clàssica per a la correcta col·locació del cos, que permeti el desenvolupament d’una base sòlida de les qualitats físiques i expressives; es treballarà la improvisació i la creativitat per poder ampliar el vocabulari personal i la pròpia capacitat creadora. Així doncs es combinarà la tècnica i el treball creatiu. Aquest cicle s'inicia als 10 anys d'edat.
Les sessions tenen una durada de 2h setmanals distribuïdes en dues classes d'1 h cadascuna.

Contemporani 1 i 2 i Taller Coreogràfic

En aquests darrers cursos, els alumnes rebran ensenyaments de dansa contemporània introduint diferents estils i escoles (tècnica Limón, Cunningham, Release, Base Tècnica, etc.) I al Taller coreogràfic i de composició l’alumne desenvoluparà la creativitat a partir d’una proposta escènica (peça curta) experimentant com a coreògraf i com a ballarí.

Les sessions de Contemporani tenen una durada de 2h 30' setmanals distribuïdes en dues classes d'1h 15' cadascuna, i les sessions del Taller Coreogràfic tenen una durada de 3h setmanals distribuïdes en dues classes d'1h 30' cadascuna.

sabates escola dansa horitzontal3

Documents relacionats

Document Calendari de preinscripcions curs 2019 - 2020  (18 KB) - pdf

Més informació

Escola Municipal de Dansa

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès