Català | Castellano RSS
Serveis a Mollet Esport Setmana Europea de l'Esport

Mollet amb la Setmana Europea de l'Esport

El Parlament Europeu va aprovar en sessió plenària el febrer de 2012 un informe d'iniciativa sobre la dimensió europea de l'esport, el primer sobre aquesta matèria. Amb l'entrada en vigor del Tractat de Lisboa l'esport va esdevenir nou àmbit de competència on pot intervenir-hi la Unió Europea.

 
Entre les diverses mesures que proposava el text "evitar l'endeutament dels clubs,  eradicar la violència als estadis, lluitar contra el dopatge, registre europeu d'agents esportius i posar fi al blanqueig de diners i explotació de menors", es reclamava també a la Comissió Europea la creació d'un Dia Europeu de l'Esport. La celebració anual d'aquesta diada és una iniciativa sorgida de l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, quan era responsable d'Esport a la Diputació de Barcelona. La proposta convidava la Comissió Europea a "organitzar anualment una Setmana Europea de l'Esport que fomentés la funció social i cultural de l'esport amateur i professional i els beneficis de l'esport en la salut de la ciutadania". Finalment, l'executiu comunitari va decidir fixar una Setmana Europea de l'Esport, que s'ha celebrat per primera vegada l'any 2015. 
 
Sota el lema "Be Active", la primera edició de la Setmana Europea de l'Esport s'ha celebrat amb la voluntat de crear consciència sobre l'impacte positiu dels estils de vida saludables; donar idees a la ciutadania sobre com ser actiu i adoptar un estil de vida saludable; així com crear oportunitats per ser actius en l'actual estil de vida. Al llarg de la setmana tenen lloc centenars als 28 països de la Unió Europea, a més de l'Antiga República Iugoslava de Macedònia, Islàndia, Noruega, Liechtenstein i Turquia. 
 

Documents relacionats

Document Programa d'activitats 2017 (2.2 MB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès