RSS

Mollet Vila Florida

Mollet 4 Flors d'Honor

vila florida 2018 web3

Mollet, reconeguda Vila Florida

L'abril de 2016 Mollet del Vallès va ser reconeguda amb la distinció de Vila Florida. Aquest projecte busca posar en valor la protecció dels espais verds, la conscienciació social vers les polítiques sostenibles o el desenvolupament d'economies de proximitat a través de l'atractiu de parcs i jardins. Tot plegat amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes. Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que compta amb el suport de l'Agència Catalana de Turisme. L'objectiu es posar en valor la riquesa natural i paisatgística mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d'enjardinament, ornamentació floral i espais lúdics que, tant en l'àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.


Mollet obté les màximes distincions en l'edició Viles Florides 2016 de Catalunya

Des de 2016 lidera el rànquing amb quatre Flors d'Honor que atorga el moviment Viles Florides. Durant la gala Viles Florides 2016, celebrada a Olot, i a la que hi van participar 89 municipis d'arreu de Catalunya. Mollet va obtenir les màximes distincions de Catalunya, va ser guardanada amb 4 flors d'honor, la màxima distinció donada fins ara. Un distintiu que reconeix la tasca duta a terme a la ciutat pel que fa la protecció dels espais verds, la conscienciació social vers les polítiques sostenibles o el desenvolupament d'economies locals a través de l'atractiu de parcs i jardins que atorga el moviment Viles Florides
A banda d'aquest reconeixement institucional al municipi, Mollet també ha rebut el premi al Millor Espai Públic Florit 2016 en el que es reconeix aquells projectes d'enjardinament i ornamentació floral i cultural del verd urbà. En aquest sentit el premi ha estat per la Rambla Pompeu Fabra, a la que s'ha posat com a exemple a seguir. D'aquesta manera, Mollet és l'única ciutat catalana en rebre ambdós guardons.


Mollet del Vallès continua encapçalant el rànquing de Viles Florides amb 4 Flors d'Honor

El 22 de setembre de 2017, el Teatre Municipal de Can Gomà de Mollet del Vallès va ser l'escenari de la gala de lliurament de les Flors d'Honor 2017 del moviment de Viles Florides i va comptar amb l'assistència de les màximes autoritats dels 113 municipis catalans que han participat en l'edició d'enguany de Viles Florides. Durant tota la jornada, Mollet va acollir diverses activitats relacionades amb la jardineria i els espais verds. Al matí es van celebrar unes ponències tècniques al Mercat Vell i, després, els assistents van visitar alguns dels parcs i  espais públics més representatius de la ciutat com el parcs de Can Mulà, dels Colors i les Pruneres, la plaça Pau Casals, els Pinetons i la Rambla Pompeu Fabra. Durant la Gala 2017, la nostra ciutat va tornar a ser distingida amb 4 Flors d'Honor, màxima distinció donada fins ara i continua encapçalant el rànquing de Viles Florides per la transformació del seu espai públic a través de l'enjardinament i la millora dels espais verds del municipi.

L'Institut Municipal del Serveis als Discapacitats també va participar de Viles Florides, creant una preciosa dona d'aigua especial per a la Gala 2017 celebrada a Mollet i amb un tast dels productes elaborats artesanalment pels alumnes del CO del Bosc de l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats que van poder tastar els assistents a la gala.

Els anys 2018 i 2019, Mollet segueix encapçalant el rànquing del moviment Viles Florides

Mollet del Vallès segueix encapçalant el rànquing de Viles Florides amb 4 Flors d’Honor en reconeixement a la transformació del seu espai públic a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. La gala Flors d'Honor 2018 s’ha celebrat a Vila-seca on s’ha reconegut la feina que porten a terme els 130 municipis que han format part del moviment en aquesta edició. 

El projecte Viles Florides ha tingut en compte de Mollet, un any més, el seu esforç constant per la protecció dels espais verds, la millora i la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes, la conservació del mobiliari urbà o la conscienciació social pel que fa les polítiques de sostenibilitat mediambiental.

Viles Florides també s’ha valorat especialment l’entendre les zones verdes com a espais per fer activitats, per a la comunicació i el lleure, com passa, per exemple, amb el gran espai rural de Gallecs, així com el fet que el 100% de la població del municipi visqui a menys de 300 metres d’una zona verda.

 

Millor espai Públic Florit

 7052 banner sup2

 

El 16.6.1992, el fins llavors carrer Riera Seca, va passar-se a dir rambla Pompeu Fabra. La rambla té una superfície total de 3.900 m² i està situat al límit dels barris de Can Pantiquet i la Vinyota, des del carrer de Can Flaquer fins a la plaça de Sant Vicenç. Mollet del Vallès té més de 60 hectàrees de zones verdes, entre parcs, jardins i places repartides per tot el municipi. Si comptem els petits espais enjardinats situats en vies de comunicació i petits parterres de la via pública, la superfície supera les 80 ha. Volem conèixer quin és el teu espai verd favorit.

El passat mes de setembre, en el lliurament de premis de Viles Florides 2016, Mollet va rebre 4 Flors d'Honor, el màxim guardó donat fins ara. I la Rambla Pompeu Fabra va estar premiada amb el guardó de Millor Espai Públic Florit 2016. D'aquesta manera, Mollet es converteix en l'única ciutat catalana en rebre ambdues distincions.  

 

                  

 

 

 

Documents relacionats                                     

Document   Calendari 2018  (2.3 MB) - pdf                  

Document   Calendari 2017   (2.6 MB) - pdf                  

Notícies relacionades
Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès