Català | Castellano RSS

Només Sí és Sí. Per una Festa Major lliure d'agressions sexuals

NOESNO NOMESIESI logo 01

Des de l'any 2017, l'Ajuntament i les entitats organitzadores de la Festa Major desenvolupen conjuntament una campanya de sensibilització contra les agressions sexuals. En aquest cas, la campanya se centra en els entorns d'oci de la Festa Major.

La campanya pretén posar en evidència que cap agressió sexual és justificable, ni pel consum d'alcohol, ni per la manera de vestir, ni per l'ambient festiu. Així, també vol trencar amb la cultura del consentiment i de la complicitat amb les agressions sexuals, animant la ciutadania a cridar l'atenció als possibles autors d'aquestes agressions i/o denunciant-los als punts informatius disponibles durant la FM.

Aquesta proposta compta amb l'adhesió de les colles de Morats i Torrats i de les entitats responsables dels bars de la festa. També compta amb la complicitat dels cossos de seguretat, tant de la policia municipal, els Mossos d'Esquadra i les empreses privades que tindran presència durant els actes festius.

Festa Major 2019

S’han escollit diversos missatges que s’aplicaran, segons els esdeveniments:

- Als gots i tovallons: Només sí és sí
- A les polseres: Si et passa a tu, jo no passo
- A les banderoles del parc i l’envelat:

  • A Mollet cap agressió.
  • Construïm una ciutat lliure d’agressions sexistes i LGTBIfòbiques.
  • Si no em respectes, m’agredeixes.
  • La responsabilitat és de qui agredeix.
  • Fora excuses: prou agressions sexistes.

 

- Vídeos de sensibilització: Als espais de Festa Major que sigui possible fer projeccions, es projectaran tres vídeos que s’han gravat al 2018, a la campanya Els homes de Mollet diuen NO a la violència masclista.

Punt lila

Una novetat d’enguany seran els Punts liles. Un Punt Lila és l’espai dins d’un context festiu i d’oci, nocturn o diürn, que té per objectiu sensibilitzar a la ciutadania, prevenir les agressions sexistes i LGTBIfòbiques i actuar davant d’una agressió.
Quins objectius té un punt lila?

  • Sensibilitzar
  • Prevenir
  • Actuar
  • Recollir informació

Durant la Festa Major hi haurà dos Punts liles; un de fixe a les nits del parc de Can Mulà, i un d’itinerant, durant el dia, pels diversos espais de la festa.

El personal estarà identificat amb samarretes específiques del punt lila, que també es distribuiran als bars de Festa Major. Aquest personal treballarà en coordinació amb els cossos de seguretat que participen a la Festa.

Protocol d'actuació

Aquesta campanya compta amb un protocol que planteja actuacions a nivell preventiu i accions orientades a intervenir quan s'han produït les agressions.

 

 
Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès