RSS
Serveis a Mollet Urbanisme i activitats Pla d'Ordenació Urbanística Municipal

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal

Presentació POUM Mollet

Primera sessió de treball per a la creació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal

Comencen els treballs per dissenyar el Mollet del futur 

El 29 de gener de 2019 s'ha celebrat la primera sessió oberta per al procés de redacció i elaboració del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Mollet del Vallès, un pla que perfeccionarà el model actual de ciutat compacta, de serveis, de proximitat i al servei dels ciutadans i ciutadanes de Mollet.

El projecte de redacció del POUM està acompanyat per diverses activitats de participació ciutadana, ja que, tal i com explica la regidora de Gestió i Disciplina Urbanística, Mireia Dionisio, “volem fer un pla molt participat, volem escoltar la gent i escoltar les seves preocupacions per conèixer de primera mà la realitat més propera i pròxima dels veïns i veïnes i definir el Mollet que volem per al futur”.

Més d’una cinquantena de veïns i veïnes van assistir a la presentació, on l’arquitecte i director del POUM de Mollet, Sebastià Jornet, va explicar quines són les característiques d’un Pla d'Ordenació Urbana Municipal, document màxim que una administració local pot fer per endreçar com vol que sigui seu futur.

En aquest sentit, Jornet apuntava que el nou Pla té un gran punt de partida ja que “l’urbanisme de Mollet és conegut com un element de referència de com ordenar bé un municipi d’escala intermèdia; Mollet és una ciutat compacta, mediterrània amb barreja d’usos i amb un fantàstic tresor que és Gallecs”. Es per aquest motiu, que amb el nou POUM “no inventarem un Mollet nou, el que farem és perfeccionar allò que ja tenim millorant el que no acabi de funcionar i augmentant el valor del que ja tenim perquè Mollet és una ciutat molt ben endreçada i equilibrada, una ciutat compacta i mediterrània com hi ha molt poques a Catalunya”.

Un POUM molt participatiu

Amb la primera sessió oberta, s'enceta alhora el procés de participació ciutadana que acompanyarà la redacció del Pla en totes les seves fases. Tal i com va explicar el responsable del Pla participatiu, Arnau Boix, “els mecanismes bàsics de participació s’entrellaçaran amb molta precisió amb les fases de redacció del POUM, i sobretot en les fases inicials, perquè és molt important que els ciutadans de Mollet ens diguin què és el que podem fer per millorar la ciutat”. Algunes de les accions que es duran a terme són sessions obertes a la ciutadania com la d’ahir, tallers de treball, reunions sectorials i inclús passejades.

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès