Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet del Vallès, única candidata estatal a l'"European Green Leaf 2015"

14/04/2015

Medi Ambient

La ciutat de Mollet ha estat l'única candidata estatal que participa a l' "European Green Leaf 2015", un guardó europeu que va dirigit a ciutats que hagin demostrat el seu compromís amb la sostenibilitat i el creixement verd.

L'European Green Leaf és un guardó al que poden presentar-se aquelles ciutats que tinguin entre 50.000 i 100.000 habitants i que demostrin una conscienciació amb el medi ambient i la sostenibilitat, posant èmfasi al creixement verd i l'ocupació. 

Mollet del Vallès participa amb 7 ciutats europees més per rebre aquest reconeixement europeu que mostra els esforços de la ciutat per assolir uns millors resultats mediambientals i les línies de treball que es duen a terme per aconseguir els objectius. Les altres ciutats europees participants son: Inverness (Escòcia), Lappeenranta (Finlàndia), Ludwigsburg (Alemanya), Mikkeli (Finlàndia), Siena (Itàlia), Strovolos (Xipre) i Torres Vedras (Portugal).

Un comitè d'experts realitzarà una avaluació tècnica de cada ciutat candidata, en base a sis categories: actuacions sobre el canvi climàtic i l'energia; mobilitat; biodiversitat i ús del sòl; qualitat de l'aire i ambient acústic; residus i economia verda; i gestió de l'aigua.

Un cop feta l'avaluació, al mes de maig, es farà una preselecció de les ciutats i les escollides hauran de preparar un vídeo mostrant el compromís amb el medi ambient per tal que el jurat pugui decidir-se per un màxim de tres municipis i els hi atorgui el reconeixement europeu en la cerimònia de premis que tindrà lloc a l?actual Capital Verda Europea, Bristol (Regne Unit), el proper mes de juny.
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès