Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Pacte unànime a l'Ajuntament per un Mollet més social, just i solidari

15/07/2015

Acció Institucional

Després que l'alcalde Josep Monràs es comprometés públicament ha treballar pel consens durant el Ple de Constitució de la Corporació, i conscients de l'actual situació econòmica i social, tots els grups municipals de l'Ajuntament de Mollet han consensuat un gran acord per la ciutat per als propers quatre anys. L'acord prioritzarà les polítiques adreçades a la millora de la justícia social, l'ocupació, la participació ciutadana i la transparència en l'acció pública.

Moments abans de la signatura formal de l'acord, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va iniciar l'acte expressant que "quan hi ha un acord, inexcusablement, hi ha renuncies, i jo, aquestes renuncies, les transformo en generositat". Segons l'alcalde "amb aquest acord no guanya cap partit, ni guanya l'equip de govern, guanya la ciutat". 
 
Després de la primera intervenció de l'alcalde, el portaveus dels grups municipals van intervenir per valorar l'acord. 
 
La portaveu del Partit Popular, Susana Calvo va remarcar que "la signatura demostra la bona voluntat de totes les formacions d'arribar al màxim de consensos per intentar que aquests quatre anys siguin el més portables possible". 
 
Per la seva banda, el portaveu de Convergència i Unió, Joan va recordar que "amb l'acord es posa de manifest la voluntat de l'Ajuntament de començar aquesta mandat potenciant el consens i el diàleg". Daví ha afegit que l'objectiu del seu grup serà "dur a terme una oposició constructiva"
 
Pel que fa el grup de Ciutadans, Francisco Muñoz va voler destacar que "tots els grups hem fet propostes i tots hem cedit pel be dels consens i la ciutat. Ara cal esperar que aquestes paraules es converteixin en fets". 
 
Des del grup d'Ara Mollet - ERC - MES, Marta Vilaret, va reconèixer que l'acord "recull pràcticament totes les nostres aportacions". Vilaret ha afegit que "reconeixem el canvi del govern en pro del consens i, ara el que cal és que l'acord es compleixi". 
 
D'altra banda, el portaveu de Canviem Mollet, Xavier Buzón, va definir l'acord com un "punt de partida d'una nova manera de fer política, del canvi que nosaltres reivindiquem". 
 
Finalment, Mireia Dionisio, portaveu del grup del PSC  va explicar que l'acte d'ahir provoca dos tipus de sentiments. Primer "satisfacció perquè es concreta el compromís públic de l'alcalde durant el Ple de Constitució de potenciar el diàleg i el consens" i segon "gratitud per la generositat de totes les forces de l'oposició per millorar el document inicial elaborat pel grup socialista". L'acte va finalitzar amb la signatura formal del document acordat per part de tots els grups municipals. 
 
Pel que fa el contingut de l'acord consensuat per tots els grups municipals, principalment comporta la creació d'espais de diàleg permanents en el marc d'un seguit de comissions formades per representants de tots els grups. Aquestes comissions seran:
 
Comissió de Drets Socials, Habitatge i Convivència
Un dels objectius d'aquesta comissió es garantir els drets socials ajudant a les famílies i als col·lectius més vulnerables. Per aquest motiu, es treballarà per combatre les desigualtats i evitar les situacions de pobresa i exclusió social. Entre d'altres mesures, se seguirà tenint en compte els criteris de renda per l'atorgament dels ajuts socials que siguin de competència municipal així com les Ordenances Municipals Fiscals i de Preus Públics. 
 
Pel que fa l'habitatge, el propòsit és reclamar a les administracions competents una major implicació per evitar que hi hagi famílies sense llar així com establir serveis i mecanismes per evitar els desnonaments i potenciar el lloguer social. 
 
Aquesta comissió també vetllarà per potenciar la bona convivència entre els molletans garantint la integració social donant a conèixer els seus drets i els seus deures per evitar qualsevol tipus de discriminació.
 
Comissió de Promoció Econòmica i Ocupació
L'objectiu és reforçar les polítiques municipals adreçades a generar llocs de treball promovent que puguin ser de la major estabilitat possible. També es prioritzaran les accions adreçades a impulsar la reactivació econòmica, la creació d'oportunitats d'ocupació així com simplificar la burocràcia i la revisió per l'apertura de nous comerços.
 
Comissió de Transparència i Participació Ciutadana 
Aquesta comissió treballarà per potenciar la participació ciutadana utilitzant tots els mecanismes disponibles de l'Ajuntament, especialment les tecnologies de la informació. També treballarà en la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per aprofundir el model participatiu. 
Finalment s'encarregarà de vetllar per aprofundir en matèria de transparència.
 
Comissió d'empreses municipals i ens supramunicipals 
També es treballarà per potenciar la capitalitat de Mollet al Baix Vallès arribant a punts d'acord entre els diferents ajuntaments per estudiar la viabilitat de mancomunar serveis. Un altre dels objectius de la comissió serà fer un seguiment acurat de totes les empreses municipals i ens supramunicipals participats pel consistori per garantir els interessos de tots els molletans. 

En aquest sentit, un dels compromisos és seguir preservant l'Espai Rural de Gallecs alhora que impulsar i exigir la integritat total de l'Espai amb tots els ajuntaments afectats.

 D'altra banda, aquest gran acord per Mollet també es posa com a repte avançar en el desenvolupament del Pla de Mobilitat com a eix destacat en l'àmbit de les polítiques mediambientals i de sostenibilitat. 

El pacte també té present que cal avançar en la implantació de les noves tecnologies de la informació i la comunicació aprofitant els avantatges que aporten per tal de millorar la gestió i els serveis públics. 

Al marge de les comissions i d'aspectes d'organització del dia a dia per al correcte desenvolupament de la tasca de tots els grups municipals, també s'ha acordat, entre d'altres qüestions:

- Treballar per l'obtenció d'acords i consensos en temes essencials

- Redactar un codi ètic de conducta i bon govern dels càrrecs directius municipals 

- Garantir l'elaboració d'auditories externes contractades a través de concursos públics 

 

 


Documents Relacionats

Document Acord per Mollet 2015-2019 (1.5 MB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès