Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Sona Mollet es consolida com a referent musical internacional

26/09/2018

Cultura

El festival de música Sona Mollet memorial Anna Villaescusa Rebull arriba enguany a la tercera edició consolidant-se com a referència internacional i presentant, de nou, un cartell de primer ordre en els generes del jazz i la música clàssica. A més, aquest any, la presència d’artistes locals s’incrementa notablement amb les actuacions que faran la Jove Orquestra de Cambra i el Cor Jove de l’Escola Municipal de Música i Dansa així com la coral molletana Estoc de Veus.

Un any més, el Festival es dividirà en tres parts: el divendres 5 d’octubre concert de jazz al mercat Vell, el dissabte 6, concert de piano al Teatre Can Gomà i diumenge 7, concert de cambra també a Can Gomà.

Pel que fa l’apartat pedagògic del festival, l’Ajuntament ha volgut mantenir per segon any una masterclass que dissabte al matí impartirà Frank van de Laar, professor de piano dels conservatoris d’Amsterdam i d’Artez,  amb la participació d’alumnes del Conservatori del Liceu i de la pianista sèrbia Jasmina Racovic.

També en aquesta edició el Festival comptarà amb la col·laboració dels conservatoris d’Amsterdam i del Liceu i mantindrà el seu caire  més solidari, tal i com explica la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Mollet Mercè Pérez: “Aquesta iniciativa va néixer amb la voluntat de recordar l’Anna i de posar el nostre granet de sorra per contribuir a lluitar contra la malaltia que va patir” i per aquest motiu “en aquesta edició, per voluntat de la família de l’Anna i d’aquest Ajuntament,  tornarem a donar íntegrament la recaptació dels tres dies a la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia". Pérez també ha volgut recordar que “aquesta edició també comptarà amb la col·laboració de l’Associació Mollet contra el càncer”.

De la seva banda, el regidor d’Educació, Raúl Broto, ha volgut destacar “la presència al Festival dels alumnes de la nostra Escola de Música i Dansa, el que suposarà per a ells i elles una oportunitat única per seguir aprenent i creixent com podran fer, per exemple, amb l’actuació que compartiran diumenge amb una referència mundial com és Daahoud Salim”.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, posava en valor “la mostra de solidaritat d’aquests artistes de plana internacional que una vegada més vindran a Mollet de forma desinteressada”. Per Monràs “aquesta actitud té una  explicació clara, i és el llegat que ens ha deixat l’Anna, qui a través de la música i de la seva manera de ser, va provocar l’estimació i l’amor de la gent que la va conèixer creant un llaços d’amistat que perduraran en el temps i que han permès que Mollet sigui la seu d’un esdeveniment cultural de primer ordre”.

 


Document relacionat

Document Programa (599 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès