Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Acord institucional per donar suport al personal laboral de Nissan

22/05/2020

Acció Institucional

El conjunt de grups municipals de l’Ajuntament de Mollet han aprovat un acord institucional en suport al personal laboral de Nissan. Des d'un principi, l’Ajuntament, a través del seu alcalde, així com de la totalitat dels grups municipals, han manifestat la seva preocupació per aquesta situació, però el fet que es mantingui la incertesa sobre el futur de la marca i dels seus treballadors i treballadores, s’ha decidit unànimement aprovar aquest acord institucional.

Ara per ara encara no s’ha esvaït la incertesa d’aquesta situació preocupant que travessa l’empresa automobilística Nissan. És per això que la totalitat dels representants polítics de l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha acordat els punts següents:

1. Manifestar  el nostre total suport als treballadors i treballadores de Nissan, que,      des del 4 de maig del 2020, es troben en vaga indefinida per la incertesa      a què s’enfronten davant el possible cessament de l’activitat industrial  de Nissan als centres de treball de la Zona Franca (Barcelona), Montcada i      Reixac i Sant Andreu de la Barca.

2. Donar tot el suport possible a les treballadores i treballadors de Mollet afectats facilitant les mateixes mesures respecte a ajudes i pagament  d’impostos tal i com s’ha fet abans amb altres col·lectius.

3. Instar a totes les institucions al més alt nivell (Govern de la Generalitat i Govern central) a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan perquè mantingui  actives les plantes de fabricació de Nissan i l’ocupació que en depèn.

4. Mostrar la nostra preocupació a les conseqüències que una mesura tan dura pot  comportar per al conjunt de proveïdores i empreses auxiliars que treballen per a Nissan, que afecta més de 25.000 treballadors i treballadores a Catalunya.

5. Manifestar que el sector de l’automoció és un motor important de l’economia, amb un teixit industrial que genera riquesa i dona feina a centenars de milers de treballadors i treballadores a Catalunya.

6. Instar  a la direcció de Nissan a replantejar-se les seves possibles decisions dràstiques i exigeix ​​una solució que permeti el manteniment de l’ocupació, tant directa com indirecta, del conjunt de persones treballadores, ateses les enormes conseqüències socials que pot tenir al territori.

7. Instar  a la Generalitat de Catalunya a actuar com a intermediària per buscar una  solució consensuada que aconsegueixi salvar els màxims llocs de treball possibles. Demanem una acció proactiva i que no resti a l’espera de les accions per part de la direcció.

8. Fer arribar aquest acord a la direcció de Nissan, a les centrals sindicals representades a Nissan, a la Generalitat de Catalunya, al grups parlamentaris del Parlament de Calalunya, al Govern d’Espanya i als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats.

 

Informació necessària

 

Telèfons i aplicacions disponibles de la Generalitat de Catalunya

Centres d’Atenció Primària:

  • Can Pantiquet: 93 570 59 77
  • Plana Lledó: 93 579 83 83

      Es recomana trucar per telèfon abans de desplaçar-se al centre

Canals municipals

  • Whatsapp (per escrit): 683 553 250
  • Correu electrònic: ajuntament@molletvalles.cat
  • Canals d’informaió municipals habituals:

-       Twitter: @ajmollet

-       Facebook: ajuntamentmollet

-       Instagram: @viumollet

-       Web municipal: www.molletvalles.cat 

Oficina d’Atenció Ciutadana (atenció telefònica): 93 571 95 05, de 9 a 18 h, de dilluns a dijous, i de 9 a 15 h els divendres.

Serveis Social i Servei d’Atencio a la Dona: (atenció telefònica): 93 570 77 47 i 93 570 09 08 

Es poden fer tràmits on line les 24 h a travès de la seu electrònica: https://seuelectronica.molletvalles.cat

 

#EmQuedoAcasa  #MeQuedoenCasa 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès