Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Nova realitat a Mollet

22/06/2020

Actualitat

Avui s’ha reunit el Comitè d’Emergències per valorar i continuar planificant la desescalada progressiva i amb seguretat de més equipaments i espais municipals, sempre aplicant les diferents mesures de seguretat que dictin les autoritats sanitàries en cada moment i a cada sector.

L’alcalde Josep Monràs recorda que “cada acció individual posa en risc a tota la ciutadania, i per aquest motiu no podem deixar-ho tot a la responsabilitat personal de cadascú, cal apel·lar a la responsabilitat col·lectiva”.

“No oblidem que Mollet és una de les ciutats amb més impacte de contagis, i des del govern municipal farem tot el que estigui a les nostres mans perquè la situació que hem viscut no es torni a repetir. Sempre actuarem amb prudència i posant per davant de tot la salut i la vida de les persones”.

“És un tema suficientment seriós per no fer demagògia ni fer-ne un ús partidista.”

Avui han reobert els següents serveis als que se sumen els que ja es van obrir en fases anteriors i que continuen funcionant amb les mateixes mesures de cita prèvia, distanciament social i ús de mascaretes:

-       Centre Esportiu i de Salut de Ca n’Arimon i la piscina exterior

-       Centre de serveis de Can Lledó, atenció amb cita prèvia

-       Reobertura del Centre Ocupacional del Bosc (el 25 de juny)

-       Reobertura dels Patis Oberts (20 de juny)

-       Biblioteca de Can Mulà: ampliarà al 50% de l’aforament la seva ocupació

-       Museu Municipal Joan Abelló ampliarà visites al 50% de l’aforament i ampliarà les visites programades a grups de 20 persones.

-       El Restaurant el Moll Petit, que fa una labor social donant menjà a preus assequibles  a persones jubilades de Mollet, ampliarà l’aforament de la terrassa al 75% i a l’interior al 50%.

-       Escoles Bressol Municipals com espai d'acollida a partir del dilluns 29 de juny i fins el 22 de juliol

Amb la informació d’avui i sense que una normativa o directrius posteriors de l’autoritat sanitària pugui significar canvis al respecte:

Revetlla de Sant Joan

Queda prohibida la realització de fogueres per celebrar la festivitat de Sant Joan i es recorda que cal complir les recomanacions de Protecció Civil http://interior.gencat.cat/web/.content/home/030_arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencies/revetlles/St-Joan-COVID-19/recomanacions-revetlla-COVID19.pdf en les que es demana evitar les aglomeracions, manteniment del distanciament social i l’ús de mascaretes, entre d’altres.

El consistori molletà recorda també que els articles pirotècnics s’han de llençar lluny de la vegetació per evitar incendis forestals, lluny de les persones i que s’ha de tenir cura del mobiliari urbà i que s’ha de respectar el descans de tothom

La Policia Municipal reforçarà els serveis de vigilància durant la nit de Sant Joan així com farà controls estrictes del compliment de les mesures de seguretat i de distanciament social.

Instal·lacions esportives

Tant els equipaments com les pistes poliesportives i de petanca es reobren avui,  22 de juny.

Les instal·lacions esportives amb protocol específic (Camps de futbol, Hoquei, Atletisme, Petanca). Entrenaments en petits grups sense superar el 50% de l’aforament i reunions tècniques d’un màxim de 20 persones. Els vestuaris es posaran en funcionament, prèvia neteja i desinfecció en profunditat, a partir de l’1 de juliol.

També avui, es reobren les pistes poliesportives  de la República, Can Pantiquet i Lourdes i les pistes d’skate.

Jocs Infantils i aparells esportius a l’aire lliure

A partir del divendres 26 de juny es podrà fer ús de les àrees de jocs Infantils de la ciutat desprès que, arrel de la Covid-19 obligués a tancar-los ara fa 3 mesos.  A Mollet hi ha 50 àrees de joc repartides per tota la ciutat.

Prèvia a l’obertura es farà un manteniment per a garantir el correcte funcionament i seguretat de tots els elements i també una desinfecció en profunditat dels espais. L’obertura serà progressiva i es començarà per aquells parcs de major grandària i en el que fan ús més infants de la ciutat: Parc de Can Borrell, Parc de Can Mulà, Parc de les Pruneres, pl. Andalusia, Parc de la Plana Lledó i Parc dels Colors.

Es recorda que cal mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres, rentar-se les mans de manera freqüent i utilitzar mascareta, en el cas dels adults i els nens i nenes de més de sis anys. També es recomana netejar les joguines que es portin al parc per jugar.

L'Ajuntament farà desinfeccions periòdiques de l’espai i demana "màxima col·laboració" de les famílies per garantir el bon funcionament d'aquests espais amb la màxima seguretat.

Fonts de beure i fonts ornamentals

Les fonts públiques del municipi tornaran a estar en marxa la setmana vinent després que es tanquessin com a mesura de prevenció de la Covid-19.

Aquests dies s’estan fent treballs de desinfecció i manteniment de les fonts per tal que les 58 fonts de la ciutat, el dia 29 estiguin en funcionament.

Per a la seva utilització caldrà tenir en compte les noves normes d’ús que són netejar-se les mans amb gel  hidroalcohòlic abans i després d’accionar-la; No tocar amb la boca l’aixeta i, en cas d’omplir una ampolla, aquesta no ha de tocar la font.

Ja s’estan fent els treballs de desinfecció i manteniment de les fonts ornamentals de la ciutat, Parc de les Pruneres, Rambla Nova, Parc dels Colors i Dona d’Aigua, per poder-les posar en funcionament durant el mes de juliol.

Casals d’Avis i zona esportiva de El Lledoner

Els Casals d’Avis s’obriran el 29 de juny com espai de trobada, amb limitació d’aforament, ús obligatori de mascareta i distanciament social i sense poder fer ús de jocs de taula.

El gimnàs del Centre de El Lledoner es podrà utilitzar també a partir del dia 29 de juny,  en horari de 10 a 13 hores amb cita prèvia que es pot demanar al mateix centre presencialment o per telèfon i fins a nou avis, no es podran fer ús de vestidors.

Activitats culturals

L’Ajuntament està treballant en un programa d’activitats culturals de petit format  durant l’estiu (juliol, agost i setembre) que es presentarà en breu, així com en  la programació de difusió cultural  Arts i Escena per la propera tardor.  

Alhora també s’està treballant  en la convocatòria de subvencions del teixit associatiu,  per tal que totes les entitats i associacions de la ciutat puguin mantenir el seu funcionament malgrat la situació excepcional que estem vivint.

Pel que fa a les festes i activitats de pública concurrència i afluència massiva, com ja es va anunciar, continuen anul·lades davant la impossibilitat de poder donar compliment a les mesures de seguretat decretades per l’autoritat sanitària de la Generalitat de Catalunya de distancia física interpersonal que ha de ser equivalent a un espai de seguretat de 2,5 m2 per persona  i que suposen un gran risc de contagi i de rebrots que poden posar en perill la vida de molts ciutadans i ciutadanes. 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès