Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Projecte Xarxa Suport Covid. Solidaritat ciutadana de l’Ajuntament de Mollet reconegut pel Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals

29/06/2021

Salut

El projecte Xarxa Suport Covid. Solidaritat ciutadana de l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha rebut el reconeixement del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals com a pràctica significativa en l’àmbit d’Inclusió Social i com a referència a aplicar a d’altres municipis de Catalunya. El Banc de Bones Pràctiques és un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer i els ajuntaments de més de cinc mil habitants que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal.

Aquest projecte impulsat per l’Ajuntament de Mollet a l’inici de la pandèmia per donar resposta a les necessitats generades per l’emergència sanitària s’adreça als ciutadans i ciutadanes que, especialment durant l’època de confinament, tenien problemes per cobrir les seves necessitats bàsiques, com per exemple, anar a comprar menjar o medicaments. En especial, la iniciativa va ser pensada per ajudar a la gent gran, sobretot als que viuen sols i no tinguin suport familiar o pateixin problemes de mobilitat.

En tots els casos, l’Ajuntament s’ha anat posant  en contacte amb la persona interessada per poder conèixer les seves necessitats i valorar de quina manera es pot donar resposta a la demanda.

El projecte també va néixer amb l’objectiu de canalitzar els oferiments de la ciutadania per realitzar tasques de voluntariat i donar suport a campanyes engegades per l’Ajuntament i/o entitats socials del municipi.

La regidora coordinadora de l’àrea de Drets Socials, Ana Maria Díaz, ha afirmat “Aquest reconeixement és molt especial. La pandèmia ens ha obligat a reinventar-nos i a cercar noves formes d’arribar a la ciutadania per no deixar ningú enrere i és un orgull que s’hagi inclòs aquesta bona feina feta com al Banc de Bones Pràctiques”.

Per tot plegat, el Banc de Bones Pràctiques, en aquesta edició especial Covid-19, ha valorat especialment aquelles experiències que representen, no només una aportació innovadora i de qualitat al món local, sinó també una resposta àgil i eficient als reptes de la pandèmia.

Recentment, el Banc de Bones Pràctiques també ha reconegut a l’Ajuntament de Mollet en aquest cas pel projecte adreçat a la gent gran Voluntariat del Coneixement.

 

3 salut cat 150x210            10 desigualtat cat 150x174


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès