Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet s’adhereix a la “Declaració per uns municipis i unes comunitats cuidadores”

27/04/2022

Actualitat

La Diputació de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i una vuitantena de municipis, entre ells Mollet del Vallès, han signat aquest dilluns l’adhesió conjunta a la “Declaració per uns municipis i unes comunitats cuidadores”.

El text expressa el compromís dels ens locals a entendre les cures “com una activitat essencial per a la vida, així com per a la dinamització social i econòmica dels nostres municipis, que requereix de major reconeixement i de coresponsabilitat personal, social i institucional”. I concreta un decàleg de 10 accions per avançar en els polítiques públiques locals de les cures. 

L’acte ha tingut lloc aquest dilluns en el transcurs de les jornades Cap a un nou sistema públic de cures, amb l’assistència de més de 400 representants d’ajuntaments, experts i professionals del sector assistencial. Les jornades, organitzades per la Diputació de Barcelona a través de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, pretenen posar en valor el paper de l’administració local en la millora dels serveis i recursos de proximitat vinculats amb les cures al llarg del cicle de vida, com l’ajuda domiciliària, les tecnologies d’atenció a la llar, l’adaptació funcional dels habitatges i l’assistència personal; l’atenció integrada i la cooperació publico-comunitària, així com el suport a les persones cuidadores.

La coordinadora de l’Àrea de Serveis Socials, Ana Maria Díaz, ha destacat “la importància dels actuals serveis vinculats a l’atenció de cures domiciliària” i ha recordat que “les persones cuidadores són majoritàriament dones, que han de ser reconegudes i justament retribuïdes en un nou model de cures més sostenible, equitatiu i igualitari”.

 

3 salut cat 150x271  5 genere cat 150x170 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès