RSS

Josep Maria Pou

Pou BN(Mollet, 1944)

Josep Maria Pou i Serra va néixer a Mollet del Vallès el 1944. És un director i actor català que ha desenvolupat la seva carrera en el món del cinema, el teatre i la televisió. Interessat pel teatre des de ben jove, acompanyava el pare al Teatre del Centre Parroquial, on va començar fent petits papers. L’any 1964, farà de presentador en la inauguració del casal Cultural.

Se n'anà a Madrid per estudiar arts escèniques, on començà la seva carrera artística. No fou fins al 1987 quan, invitat pel Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya, s'instal·là al Teatre Romea i realitzà per primera vegada teatre en català. 

Debutà el 1970 al Teatro María Guerrero de Madrid i al llarg de la seva carrera ha protagonitzat més de 40 muntatges teatrals. L'any 2003 debutà com a director teatral amb el muntatge Bartleby, l'escrivent, al qual seguí La cabra o Qui és Sylvia? l'any 2005. El 2006 assumí la direcció artística del teatre Goya de Barcelona.
El 2004 fou guardonat amb el Premi Nacional de Teatre, concedit per la Generalitat de Catalunya. El 2006 fou guardonat amb el Premio Nacional de Teatro, concedit pel Ministeri de Cultura espanyol i l'any 2007 ha estat guardonat amb el Premi Internacional Terenci Moix en la categoria d'espectacle de l'any en arts escèniques per La cabra o Qui és Sylvia?, d'Edward Albee.

A l'octubre de 2008 va reinaugurar el teatre Goya de Barcelona, amb l'obra Els nois d'història. També porta la direcció artística del Teatro la Latina de Madrid.

El Govern de la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi l'11 d'abril de 2017.

En cinema ha desenvolupat una llarga carrera iniciada durant la dècada del 1960, sota les ordres de directors com Alejandro Amenábar, José Luis Garci, Marta Balletbò-Coll, Carlos Saura, Ventura Pons, Josep Maria Forn, Fernando Colomo, Francesc Betriu, Pilar Miró, Montxo Armendáriz, Francesc Bellmunt, Pere Portabella, José María Forqué o Francesc Rovira-Beleta. També ha destacat a la televisió, participant en diverses sèries, tant en l’àmbit espanyol com a la televisió catalana.

 L'Ajuntament de Mollet aprovà concedir-li la Medalla de la Ciutat el novembre del 2002. Amb motiu d'aquest reconeixement, el consistori va editar el llibre Josep Maria Pou, molletà il·lustre.

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès