Català | Castellano RSS

BAN de l'Onze de Setembre

Ciutadanes i ciutadans de Mollet, 

La Diada de l’Onze de Setembre arriba, com cada any, i ens porta una jornada de commemoració i homenatges institucionals i ciutadans a la figura de Rafael Casanova i, amb ella, a totes les persones que al llarg dels temps han lluitat per la llibertat i els drets de Catalunya. Amb la Diada, els catalans continuem proclamant la nostra voluntat d’autogovern i reivindicant tot allò que ens defineix: llengua, institucions, una cultura i una manera de fer que va forjar-se fa milers d’anys i va prendre forma de manera inequívoca fa més de 10 segles. 

És especialment oportú homenatjar en aquesta Diada la figura d’Heribert Barrera, primer president del Parlament de Catalunya recuperat en l’etapa democràtica, que va morir el passat 27 d’agost i que fou un digne i incansable patriota i lluitador per Catalunya, la llibertat i la justícia social.  

Hem estat un poble emprenedor i de progrés. Un poble democràtic i receptor d’idees, de gent i de cultures. Un poble integrador, treballador, culte, que creu en els valors de l’esforç, de la cultura i del diàleg, de la participació i la solidaritat. Són valors, són atributs inherents a la nostra manera de ser que no volem perdre. Ni la incomprensió i, sovint, la manca de generositat davant d’allò a què aspirem ser, ni les amenaces d‘una greu crisi cap a aquesta societat pacífica, madura i tolerant que hem creat i cap a la societat d’igualtat i benestar que hem construït al llarg dels últims anys, ens han de fer perdre el rumb de les aspiracions i dels somnis col·lectius.

Ara més que mai hem de posar al servei del país la nostra capacitat de treball, la capacitat d’innovació, la capacitat de treballar amb els altres per ajuntar esforços i aconseguir més i millors resultats, i també la voluntat de formació i de millora personal i col·lectiva. Tot això constitueixen les nostres fortaleses com a nació i mai no hi renunciarem, ans al contrari. 

Seguirem lluitant pel progrés de la nostra comunitat; continuarem sent solidaris, però de manera justa, amb sentit de lleialtat al país i als ciutadans i per preservar el nostre futur. I continuarem construint una política d’integració social, de cohesió de la convivència i de civisme, on tothom té els drets que li pertoquen però també compleix els seus deures ciutadans.

Creiem ara més que mai en un futur de progrés, en la igualtat i la llibertat, i, per tant, en la justícia. Per això, molletans i molletanes: pengem la senyera als balcons; fem nostra la festa de proclamació de la nostra identitat nacional. L'Ajuntament també fa onejar la senyera a l'emblemàtica plaça Prat de la Riba i ha penjat els domassos de les festes solemnes per a la nostra festa nacional. Commemorem la Diada!

Visca Mollet!   Visca Catalunya!     

 

Josep Monràs i Galindo  

Alcalde


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès