Català | Castellano RSS

carnaval


Estem immersos a la festa més boja de l'any, el Carnaval. A Mollet és una festa que vivim molt intensament, que compta amb una programació molt intensa que culminarà el proper 26 de febrer amb la rua de Carnaval i el judici del Carnestoltes.

Però el Carnaval a Mollet té un allarga trajectòria, des del Centre d'Estudis Molletans i la revista Notes continuen endavant amb la seva missió de fer recerca sobre tot allò que ha estat i és Mollet i la seva gent i divulgar-ho. I divulgar-ho amb el convenciment que conèixer la nostra història és treballar per la nostra identitat, per l'orgull que sentim per la nostra ciutat i per la cultura, en el seu sentit més ampli. I cultura, coneixement, divulgació, identitat... són conceptes associats directament a la llibertat intrínseca de les persones i els pobles. I aquest és una de les qualitats més preuades del CEM, treballar amb valors per anar construint a poc a poc, amb solvència i rigor i amb la participació i la coresponsabilitat de tothom qui hi vol participar la història que ens defineix i ens identifica.

Trobareu en el darrer volum de la revista Notes, com sempre, una primera part amb articles diversos, des de la nostra edat medieval, relacionada amb l'aigua i molins d'un dels autors més prolífics de la revista, com es Jaume Vilaginés, passant per l'estudi de la natura, masies històriques, l'església, esdeveniments del nostre entorn... I arribem a la monografia, enguany dedicada com és habitual al tema que ocupa les jornades del CEM cada octubre, aquesta vegada dedicada al Carnaval. No m'estendré gaire en aquest punt, perquè la presentació del monogràfic defineix molt bé els objectius que teníem, però sí que posaré l'accent en la reivindicació d'una festa que caracteritza la nostra ciutat. Aquesta festa és un exemple del nostre riquíssim patrimoni immaterial i juntament amb la Fira d'Artesans i les festes majors contribueix a enfortir la personalitat molletana. Pocs pobles poden gaudir d'una iconografia tan singular i d'una història tan rica en la celebració dels carnavals com nosaltres. I per això és un orgull presentar-la en un monogràfic que ens dóna un munt d'elements per reflexionar i valorar l'autèntica importància del Carnaval molletà, no només una gran festa, no només una tradició cultural sòlida, no només un exemple de participació sinó també un exemple de treball solidari i integrador. 

Vull donar les gràcies, com sempre, a tots els articulistes que han escrit en aquest trenta-dosè número del Notes. És per totes elles que podem sumar, any rere any, el gran compendi del saber molletà. I agraeixo també, de manera molt sincera, la feina, l'entusiasme, el rigor i la implicació de totes les persones que formen part del Cem i que estan bastint una gran obra cultural col·lectiva per a Mollet, de valor incalculable.

Et convido a llegir la revista amb atenció i a endinsar-te dins el Carnaval Molletà, pots consulta la versió on line de la revista Notes a:


http://www.molletvalles.cat/continguts/serveis-a-mollet/centre-destudis-molletans/publicacions/revista-notes/

Bon carnaval!
 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès