Català | Castellano RSS
L'Ajuntament L'alcalde L’opinió de l’alcalde Josep Monràs Cimera per a la millora de la Qualitat de l'Aire (07.03.2017)

Cimera per la millora de la qualitat de l'aire

La Qualitat de l'Aire que respirem em preocupa molt, millorar l'aire que respirem és vital per millorar la nostra qualitat de vida. I ens hem d'implicar tots per aconseguir-ho: la ciutadania, els governs municipals, els supramunicipals, Generalitat... Des de Mollet hem de continuar vetllant per la millora de vida dels molletans i les molletanes i això inclou, també, l'aire que respirem. Ho fem per convicció i també perquè tenim una ferma consciència mediambiental, no envà al 2015 vàrem ser la primera ciutat europea que va ser anomenada Capital Europea del Medi Ambient, però és cert que no ho podem fer sols, hem d'anar coordinats amb la resta de municipis del voltant.

Tothom ha de prendre consciència que tothom pot canviar algun dels nostres hàbits per a contribuir a millorar la qualitat ambiental: fer servir el transport públic, evitar, sempre que sigui possible els desplaçaments en cotxe quan ens desplacem per Mollet, revisar els nostres cotxes per reduir al màxim les emissions contaminants, compartir cotxe, si hem de canviar de cotxe intentar optar per cotxes més sostenibles, fer servir més el transport públic... per posar alguns exemples.

A la Cimera es van prendre un seguit de mesures encaminades a reduir les emissions de contaminants atmosfèrics derivades del trànsit, la més important, però és que a partir de l'1 de gener de 2019, els vehicles més contaminants, aquells vehicles matriculats abans del gener de 1997 i de les furgonetes matriculades abans de l'octubre de 1994,  no podran circular per Barcelona i els 40 municipis que formen part de l'anomenada àrea Àmbit 40, entre els quals està Mollet.

És evident que decisions d'aquests tipus s'han de prendre de forma conjunta, ja que no tindria cap sentit que ho fes un municipi de forma unilateral.  També crec que és bàsic que les Administracions competents atenguin les demandes dels municipis per poder destinar aquells recursos necessaris que serveixin d'alternativa al vehicle particular, perquè cal donar alternatives a les persones, hem de dotar-nos d'una xarxa de transport pública de qualitat, a un preu assequible i que ens permeti arribar a tot arreu, sense malmetre entorns verds i protegits.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès