Català | Castellano RSS
L'Ajuntament L'alcalde L’opinió de l’alcalde Josep Monràs Compromís, transparència i proximitat (24/03/15)

Compromís, transparència i proximitat

La finalització d'un mandat municipal exigeix a qualsevol institució democràtica un exercici de transparència i de proximitat tan simple com el de fer balanç. I això és el que fem en aquest número de Quatre cantons. Han estat uns anys carregats de projectes i iniciatives que tenen com a denominador comú la voluntat de crear oportunitats per a les persones.

Els molletans sabem el que costa aconseguir les coses, que ningú regala res mai, i per això hem fet un esforç per mantenir, i fins i tot incrementar, la inversió en serveis a les persones i en polítiques de benestar. Ho hem fet en uns anys econòmicament difícils, amb tota seguretat els més complexos des de la recuperació dels ajuntaments democràtics, que hem gestionat amb rigor i honestedat, complint amb el nostre deure de servir als ciutadans.

Per a sorpresa de molts hem demostrat que les retallades socials no són l'únic camí per sortir de situacions difícils. Ben al contrari, la nostra ciutat ha esdevingut un lloc on la gent ve a veure com es pot avançar sense deixar ningú enrere, i d'exemples en trobareu un munt en aquesta revista; però vull fer esment a dos temes concrets; el primer el fet que Mollet sigui un dels casos a seguir en matèria d'atenció a les persones amb discapacitat en un país  com és ara el Japó; el segon, l'haver acollit experts provinents de Suècia, Lituània i Polònia en l'acte de cloenda del projecte europeu URBACT II, el que ens converteix en un referent pel que fa a l'alimentació saludable i el desenvolupament urbà sostenible. També ens sentim satisfets d'haver contribuït a la inserció laboral de 3.088 persones a través dels serveis municipals d'ocupació. Són realitats que fan que avui Mollet estigui ja consolidada com a capital del Baix Vallès.

Som una comunitat que destaca per la seva solidaritat, que ha sabut fer bandera de la lluita contra la pobresa energètica, que lluita contra injustícies com son els desnonaments de famílies sense recursos.

Són totes aquestes coses les que ens han convertit en un referent pel que fa a la llibertat individual i a la justícia social. Volem seguir sent-ho, i això suposa fer dels nostres valors realitats tangibles que impliquin una millora substancial de la qualitat de vides de tots els ciutadans i ciutadanes.

Avui Mollet és una ciutat més segura, una ciutat emprenedora, capaç de crear ocupació gràcies a la seva capacitat per atreure inversions econòmiques i crear noves empreses.... És tot això el que ens permet mirar cap endavant amb confiança.

Creiem amb Mollet i en el seu futur. Afrontem l'esdevenidor amb optimisme, perquè coneixem la força d'aquesta ciutat i de la seva gent. Ciutadans orgullosos de ser molletans, que saben que hem de construir el nostre demà comú amb el nostre esforç i amb el nostre treball. Sabent que no existeixen varetes màgiques, fugint de promeses buides. Construirem el futur amb la nostra determinació. I construir el futur de Mollet vol dir fer de la nostra ciutat un lloc on tothom trobi oportunitats.

 

Josep Monràs i Galindo

Alcalde de Mollet


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès