Català | Castellano RSS

Compromís

És indubtable que aquest 2011, a Mollet, hem viscut un any molt difícil en què la crisi general ha colpejat durament moltes famílies i segueix afectant l’administració local i les empreses. Malgrat aquest panorama, des de l’Ajuntament hem continuat impulsant amb empenta i il•lusió el programa previst per enguany i, sobretot, demostrant amb fets que el govern municipal està al costat de les persones que pateixen veritables dificultats econòmiques i socials.

El resultat de les eleccions, les municipals i les generals, en què el projecte socialista segueix tenint un ampli suport ciutadà, ha estat un reforç important i un aval de la nostra feina. Però realment el que sempre compta és el convenciment i la responsabilitat amb què s’actua, perquè d’aquí neix la força per treballar i superar els problemes d’una conjuntura realment complicada.

Aquest convenciment és el que ens ha portat també, aquest 2011, a continuar aprofundint en la participació ciutadana, a obrir les portes a totes aquelles persones que volen sumar, a tenir a punt el Consell de Ciutat i a impulsar els consells sectorials del Pla Estratègic. Aquest treball de participació enriqueix les propostes i dóna un valor afegit a la feina que impulsem com a govern. En aquest sentit, també hem volgut aprofundir en l’acord dels grups que formem el ple municipal i així hem aconseguit aprovar punts importants per unanimitat.

El balanç que mostrem com a feina feta és important i ens omple d’orgull. En tenim dues mostres: per exemple, una visible, bonica, element central d’identitat ciutadana, que és el parc de les Pruneres; l’altra, no tan visible però constant, com a bon balanç social que dóna cohesió a la ciutat, la lluita contra la crisi en tres fonts bàsics: el reforç dels serveis socials, el suport a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació. Ara no tinc espai per estendre’m, però la dada que aquest any hem aconseguit la inserció laboral de 415 persones i la creació de 84 empreses demostra que estem al costat dels ciutadans.

Ara és fonamental treballar plegats, i penso, sincerament, que aquelles persones que ho fan mirant només interessos partidistes s’equivoquen perquè el que cal és sumar esforços i pensar sempre en el bé comú. El consens i el diàleg són les millors eines de construcció i cohesió i això és el que el ciutadà percep i després reconeix en les urnes.

Sumar per ser més forts, per plantar cara a una crisi duríssima però que un dia s’ha d’acabar; treballar amb responsabilitat i rigor perquè la nostra feina és donar oportunitats a tothom, sobretot als qui més ho necessiten; diàleg i consens, com a eines bàsiques de treball i de construcció de la ciutat de progrés i de futur. Energia, força i il•lusió, per continuar demostrant que som un ajuntament que fem costat a la gent i que el que ens mou és el millor per als nostres ciutadans. El govern que presideixo, i jo mateix, continuarem treballant per fer-ho possible. Molt bon any 2012.

Josep Monràs i Galindo
Alcalde

Mollet del Vallès, 30 de desembre de 2011


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès