Català | Castellano RSS

Edu, company

Aquesta setmana la vam encetar amb la notícia de la mort de l’Eduardo Rincón, una persona entranyable, un company entranyable, que va jubilar-se ara farà poc més de dos anys de l’Ajuntament. Aquesta notícia ens va consternar i ens va fer sentir, sempre que rebem impactes d’aquest tipus, una mica més sols, amb la consciència de l’implacable  pas del temps i de les persones.

L’Eduardo va deixar un gran record a tothom: persona amistosa, càlida, dinàmica, entusiasta, amantíssim de l’esport i de la muntanya, company que sempre t’alegrava de veure, ple d’amor per a la seva gent i la seva família.

Tot això són virtuts conegudes de l’Eduardo. N’hi ha una altra, que com a alcalde vull posar de relleu, i és la manera com duia a terme la seva feina a l’Ajuntament. Durant els quaranta anys que hi va treballar, l’Eduardo va ser un exemple molt clar del paper que ha de tenir un funcionari, en el sentit més primigeni i noble de la paraula, el d’una persona que està al servei del ciutadà, que fa la feina ben feta i que està al servei d’allò que l’Ajuntament li podia demanar, quan es necessitava, de plus de dedicació. En tenim molts d’exemples com el de l’Eduardo al nostre Ajuntament, però ara vull personalitzar el seu cas, per la seva malaurada desaparició.

És l’Eduardo que anava amunt i avall portant documentació de l’Ajuntament; el del servei d’aigua i del control de mercats; l’Eduardo de les notificacions; el que trobàvem a esdeveniments i festes molletanes, amb la Casa de la Vila oberta a la gent, i ell fent el paper de primer amfitrió, que rep els visitants i els indica on han d’anar. És l’Eduardo que controlava la fira de la Festa Major, i de quina manera, o el que tocava la sirena d’inici de festes i del pregó.

I aquest Eduardo incansable, gaudint plenament de la jubilació, que tenia tantes ganes de fer tantes coses, es va trobar que, dissortadament, el seu cor va dir prou, el seu cor no el va voler acompanyar en la quantitat de coses que encara havia de fer en aquesta vida, juntament amb la seva família i els seus amics.

Voldria que aquest article servís d’homenatge públic, en nom de tot l’Ajuntament, a un company entranyable i a una persona estimada i apreciada per tothom que el coneixia. I voldria que servís d’una mica de consol, quan encara el desconsol és tan gran, a la seva família: la  Maria Luisa, la Susanna, l’Eduardo i la Verónica.        

Ha marxat un amic i un company, i una persona exemple, com tants dels seus companys a l’Ajuntament, del que és un servidor públic. A reveure, Eduardo.


Josep Monràs i Galindo
Alcalde
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès