Català | Castellano RSS

Entitats que fan ciutat

Ara fa unes setmanes, a finals de gener, van haver-hi canvis a la presidència d’una entitat molletana molt arrelada a la ciutat. La Charo Garcia va deixar de ser presidenta del Centro Cultural Andaluz després de sis anys de molt bona feina representant aquesta entitat, una les més deganes i actives de la ciutat: va ser creada l’any 1979, és una de les que té més socis i l’any 1999 va rebre de mans de l’Ajuntament la distinció cívica Per Mollet com a reconeixement a aquesta trajectòria i la feina feta tot aquest temps.

Són ja ben conegudes i populars les activitats anuals del Centro Cultural Andaluz: la Cruz de Mayo, el Gazpacho por sevillanas, la celebració del Dia d’Andalusia, els homenatges a la poesia amb el record al gran poeta que va ser Federico García Lorca,  o els homenatges a la gent gran. I també mereix ser reconegut, a aquesta entitat, el seu esforç per ser un pont entre les dues cultures, la catalana i l’andalusa, i la seva contribució a la integració a la terra i a la ciutat d’acollida de tants milers de persones que des dels anys seixanta han arribat a Mollet a la recerca d’oportunitats de vida.

La Charo, igual que moltes altres persones que tenim al front de moltes entitats de la ciutat, ha fet molt bona feina al Centro Cultural Andaluz. Aquesta feina, a més, ha permès reivindicar –que mai no és sobrer- la capacitat d’una dona per liderar unes entitats que tradicionalment estan portades per homes, salvant algunes excepcions. Ara diu que continuarà treballant per al Centre des d’una segona línia, perquè vol dedicar-se més a la família, i que és important la renovació i el relleu, perquè el que cal és que no falti mai la il·lusió en un càrrec que et demana dedicació i responsabilitat.

Vull agrair públicament a la Charo Garcia aquesta dedicació davant del Centro Cultural Andaluz, a l’igual que vull agrair-ho a tota la resta de persones que formen part de la junta directiva i a tots els col•laboradors. Per a tots ells, el meu reconeixement. Alhora, desitjo al nou president, Francisco Parada, molt bona feina, i al Centro Cultural Andaluz molts anys d'activitat i que segueixin endavant interpretant i reinterpretant les tradicions i la cultura andaluses per incorporar-les a les tradicions del nostre país com a patrimoni cultural col·lectiu.

Ningú no pot dubtar que a Mollet tenim un ric teixit associatiu, que tira endavant gràcies a la dedicació i l’altruisme de molta, molta gent. I és important destacar, d’aquestes entitats, el protagonisme de persones dialogants, actives, que fomenten l’entesa entre persones, cultures i llengües. Això és el que sempre necessita una societat: gent amb la voluntat de dedicar hores de la seva vida al voluntariat, a l’acció cultural i cívica, a treballar per als altres, per a la cultura i l’entesa de les persones dins d’una societat. A fer molletanisme, sigui quin sigui el teu origen. El que importa és el punt de confluència, que és aquesta ciutat, Mollet, per a la qual tantes persones i tantes entitats, amb l’Ajuntament al davant, estem treballant. Junts, amb il·lusió, amb idees, treballant,  fem progressar la nostra ciutat.

Josep Monràs i Galindo
Alcalde
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès