Català | Castellano RSS

Felicitat i esport

Crec que Mollet Ciutat Europea de l'Esport ha estat un èxit. Hem desenvolupat prop d'un centenar d'activitats al llarg del 2017, activitats orientades a l'educació, als valors, a l'esport de base o a la formació i sempre agafant com a punt de partida la nostra base esportiva, que ja era molt bona, i donar-li la màxima excel·lència.


Un segon objectiu que ens havíem marcat era incrementar el nombre de persones que practiquen esport a la ciutat i segons ens consta, s'han incrementat en un 10% (unes 20.000 persones). La nostra voluntat és apropar l'esport a tothom, és donar les eines perquè els molletans i les molletanes es posin les sabatilles i vagin a córrer o facin passejades de 10.000 passes cada dia per la nostra bonica ciutat, perquè està demostrat que practicar esport amb regularitat ens ajuda a millorar la nostra salut.


Vull fer arribar el meu més sincer agraïment a tot el conjunt de les entitats esportives de la ciutat i institucions que també són les que han aconseguit que Mollet Ciutat Europea de l'Esport 2017 hagi estat un èxit. Les entitats esportives de la ciutat s'han bolcat amb aquesta commemoració donant una volta més a les seves activitats més consolidades i assolint nous reptes. També agrair a les institucions que han volgut col·laborar amb Mollet: la Diputació de Barcelona, la Secretaria General de l'Esport, El Barça, la Fundació Aíto García Reneses, el Col·legi de Professionals d'Educació Física, la Unió de Consells Esportius de Catalunya i els mitjans de comunicació i les empreses com Decathlon que també s'han fet seu aquest nomenament europeu. Entre tots hem aconseguit els objectius marcats i hem apropat l'esport a tota la ciutat.

I també agrair al Servei Català de la Salut, aquesta prova pilot que es va fer a Mollet i que jo personalment voldria que s'incorporés al catàleg de serveis de la sanitat pública de tota Catalunya, que és la recepta esportiva, de la que s'han beneficiat 150 persones que s'han incorporat a la xarxa d'activitats esportives municipals i han pogut, amb assessorament i un seguiment, triar quin esport o activitat els podia ajudar a millorar la seva salut. Perquè l'esport moderat i adaptat a la nostra condició física, limitacions i capacitats complementa tots aquells tractaments mèdics i farmacèutics que ens hi puguin prescriure.

Moltes ciutats ens han demanat consell i ens han agafat com a referència esportiva i això ens ha d'omplir d'orgull, perquè és una mostra més de què el nostre model esportiu és bo i que s'ha fet molta feina i molt bé. Durant el 2017 hem sembrat una gran llavor esportiva a Mollet i ens ha marcat el camí, però l'esport a la ciutat no s'atura. El nou objectiu: consolidar l'hàbit de la pràctica esportiva i que més molletans i molletanes coneguin els beneficis de l'esport, perquè l'esport millora la nostra salut, i, com està demostrat que la felicitat augmenta quan tenim unes condicions de salut més beneficioses, és evident que fer esport ens farà més feliços.
 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès