Català | Castellano RSS
L'Ajuntament L'alcalde L’opinió de l’alcalde Josep Monràs La Festa Major i altres motius de celebració per a la nostra ciutat (28/07/2014)

La Festa Major i altres motius de celebració per a la nostra ciutat

Amb la puntualitat pròpia del cossos celestes, la Festa Major arriba de nou a Mollet aquest mes d'agost. Serà una nova oportunitat de sortir al carrer, de fer-la nostre i convertir-la, durant un dies en el punt de trobada de tots els molletans, l'oportunitat de recuperar aquelles coneixences i aquells amics dels que el nostre dia a dia ens té separats, però també de gaudir de la nostra ciutat, tant amb els espectacle i els diferents actes que s'han programat i que podreu trobar a l'interior d'aquestes pàgines, com de passejar de la ciutat i de gaudir d'espais que sempre ens acompanyen, però que mai no trobem el moment de visitar.

És el cas del Museu Abelló, que acull una de les millors col·leccions d'art contemporani de Catalunya, i que aquests dies, a més, ens permet contemplar una magnífica mostra fotogràfica "Cara a cara. El retrat a l'exposició foto Colectània". És una manera de conjugar la cultura popular amb la que mal anomenem gran cultura. Uns actes i unes exposicions que volen convertir la cultura en un punt de trobada, capaç d'obrir les nostres ments i de fer-nos una mica més lliures.

L'ambició de ciutat es barreja amb el pragmatisme imprescindible per atendre una necessitat tan essencial per a la vida de les persones com és la de tenir una feina digna. És una oportunitat de comprovar el dinamisme de Mollet, que aquest govern municipal vol traslladar a camps com el de l'ocupació. La nostra ambició de ciutat ens exigeix atendre una necessitat tant essencial per la vida de les persones com és la de tenir una feina digna. Una preocupació per generar llocs de treball que, val la pena dir, s'ha traduït en una reducció de 600 molletans inscrits a les oficines de l'atur en el darrer any i l'aparició de noves activitats econòmiques a la ciutat que estan generant llocs de treball. Aquest si que és un veritable motiu d'orgull.

Les coses no passen soles sinó que tenen lloc perquè actuem amb convicció. Si avui podem parlar de menys atur, és, en bona part, per l'esforç que es fa des del govern municipal per combatre'l. Podem posar com a exemples el programa de Joves per l'Ocupació, o els plans d'ocupació que es realitzen des dels serveis d'ocupació municipals, on podeu trobar orientació personalitzada per buscar feina, recursos en línia per generar la pròpia empresa i altres iniciatives, com les dedicades al reemprenedors, que ens ha situat entre les tres ciutats catalanes que han atès un nombre més alt de persones interessades en adquirir negocis viables.

Podem dir que aquest agost tenim uns quants motius de celebració, d'una banda la nostra festa major d'estiu, de l'altre haver donat dignitat en forma d'ocupació a centenars de molletans.

Josep Monràs
Alcalde de Mollet

 


 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès