Català | Castellano RSS

La festa molletana al cor de l'hivern

Aquests dies estem celebrant la nostra festa gran d’hivern de Sant Vicenç. I si altres geners més gèlids, la calidesa ve de l’alegria de la celebració, enguany el temps ens ha acompanyat perquè ha lluït el sol i el termòmetre ha estat benigne. Feia realment goig veure l’avinguda del Parc plena de gom a gom, diumenge passat, en la sortida de la cursa del Club Atlètic Mollet, amb els corredors  a punt de fer la seva pròpia marca, i amb el públic acompanyant-los. Un èxit de participació com mai, més de 1.200 homes i dones, en un paisatge hivernal suau, urbà i rural, esplèndid. Com que per segon any la cursa és també el Memorial Jordi Solé Tura, hi ha hagut un grup d’amics i amigues del Jordi, i família, que han volgut viure i sentir la força del paisatge natal del nostre il•lustre molletà.

Sant Vicenç ha estat aquest any, com mai, una festa de participació: el concurs de fotografies, l’actuació  de l’Esbart Dansaire, la presentació de la revista Notes, la Festa de la Ràdio, avui mateix, la XIX Nit de l’Esport... Diumenge també era ben bonic de veure el parc de les Pruneres a vessar de gent. Grups d’amics; nens jugant, amb els pares fent-la petar amb altres pares... I no és casualitat, és clar, que la Festa de la Ràdio, també molt lluïda, donés el Premi Notícia de l’Any a aquest espai i al concepte de parc que representa, perquè les Pruneres significa un gran pas de qualitat en la relació convivencial a Mollet.

La festa d’hivern té a Mollet, especialment, un component important d’identitat ciutadana, o de molletanisme; però si alguna activitat està arrelada a aquest sentiment, alhora que n’ha estat un potent motor per activar-lo, és la que fa el Centre d'Estudis Molletans, amb la seva bandera insígnia que és la revista Notes. Diumenge vam presentar-ne el número 27, en el marc de la Sala Fiveller, l’espai que va veure néixer el CEM l’any 1994. Vaig voler tancar aquest acte amb unes paraules manllevades de l’article “Molletans il•lustres, il•lustres molletans”, del recentment estrenat nou director del CEM, l’Oriol Fort. Posa de relleu “la senzilla però profunda vitalitat de les petites comunitats”. I per això diu: “Mollet del Vallès, el nostre poble, la nostra ciutat, des de la modèstia que la història ens ha imposat i que nosaltres hem convertit en virtut, ha estat capaç amb l’esforç i la voluntat que també ens caracteritzen, d’assolir, quan el moment ho ha exigit i el cor ens hi ha portat, un alt nivell de qualitat, de profunditat, de sensibilitat, de solemnitat i, de ben segur, d’emotivitat cívica i ciutadana en esdeveniments o celebracions molletanes”.

La nostra festa de Sant Vicenç és, cada any, una ocasió immillorable per reafirmar les paraules que acabo de citar. I aquest any ho he comprovat més que mai: com la gent surt i vol participar en els actes, com hem fet ple a tot arreu, com els veïns ens felicitaven perquè la festa està sortint bé, lluïda, molletana, i orgullosa de ser-ho, i amb més participació que mai. Gràcies a tots els que ens heu ajudat a aconseguir-ho.

Josep Monràs i Galindo, alcalde


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès