Català | Castellano RSS
L'Ajuntament L'alcalde L’opinió de l’alcalde Josep Monràs Les dones no moren per violència de gènere, les maten (24.11.2017)

Les dones no moren per violència de gènere, les maten

Demà és el dia Internacional contra la violència masclista i, un any més, els i les estudiants dels instituts, el present i el futur de la nostra ciutat, han col·laborat activament d'aquest acte. Ens hem aplegat prop d'un miler de persones per dir que Mollet diu NO a la violència masclista. Vull donar les gràcies a tots i totes les alumnes dels instituts de Mollet, a tots els molletans i molletanes presents i a les Associacions de Dones de la ciutat, per la vostra implicació i participació en l'acte d'avui.

Crec que només si ens hi posem tots i totes, de debò, podrem eradicar aquesta xacra. Com diu el manifest que hem llegit avui, les dones no moren per violència de gènere, les maten. Cap persona pot tolerar la violència contra cap dona; tothom podem ser agents actius per aconseguir que l'any vinent puguem tornar a sortir a la plaça Major el 25 de novembre a fer un minut d'aplaudiment perquè no hi ha hagut cap més assassinat, en comptes de fer, com avui, 1 minut de silenci.

Jo mai deixaré de lluitar i de posar el meu gra de sorra perquè les coses canviïn. Avui hem recordat les 45 dones que han estat assassinades al nostre país víctimes de la violència masclista aquest any. Per elles, malauradament, ja és tard, però a les dones que ara estan patint els vull dir que denunciïn, que no estan soles, que hi ha esperança i que ens tenen al seu costat i que les volem vives a totes.

Per acabar reproduiré una part del  manifest que hem llegit avui:

La violència masclista no és un problema de les dones. És un problema de tothom, tots i totes. I no són casos aïllats ni inevitables. Les dades són alarmants i només com a societat podem erradicar-la. No és fàcil. Hem heretat una tradició on les dones aguanten amb silenci, patiment i sentiment de culpa les agressions. Perquè encara vivim en una cultura masclista que ha normalitzat les conductes delictives contra les dones.

Ja n'hi ha prou. Cal construir una societat que no toleri la violència masclista. Perquè ara l'estem tolerant. I no és un desig ni un somni: és una necessitat urgent.


 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès