Català | Castellano RSS

L'IVA i l'Esport

Ahir va tenir lloc la Comissió d'Esports de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) de la qual formo part i en la que vaig presentar la proposta de reduir l'IVA dels serveis esportius del 21% al 10%.

Els beneficis de l'esport, com hem anat explicant al llarg del 2017 en la que Mollet ha estat Ciutat Europea de l'Esport, són innumerables i per aquest motiu cal que l'esport no sigui un be de luxe i fer els impossibles perquè hi pugui accedir el màxim nombre de persones.

La pràctica esportiva millora la salut de la població, i una població més sana és més feliç i pot afrontar millor l'envelliment, les malalties cardiovasculars, l'obesitat, etc. Sense oblidar que, ciutadans i ciutadanes més sanes, estalvia diners a la sanitat pública. Hi ha estudis que diuen que 1 euro invertit en esport suposa un estalvi de 50 euros en despesa farmacèutica. Així que la necessitat d'acabar amb el sedentarisme i fer quelcom més per fomentar la pràctica esportiva, és una necessitat pública urgent.

Sempre he defensat que l'esport és, sobretot, l'adquisició d'hàbits de vida saludables i ensenya a tot aquell que ho practica una sèrie de valors que l'acompanyen en la seva vida: l'esforç, l'amistat, el compromís, el treball en equip o la solidaritat. És per això que una rebaixa en l'IVA, com s'ha fet en d'altres sectors econòmics com el cultural, és imprescindible també en l'esport.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès