Català | Castellano RSS

#Mollet amb Manchester

La violència mai es pot justificar. L'atemptat d'ahir a la nit a Manchester és una tragèdia enorme i, per molt que un s'ho pensa, no es pot trobar cap explicació de perquè algú es pot creure amb el dret de treure la vida de cap altra persona ni per defensar idees polítiques, ni religions .... costa d'entendre com algú pren la decisió de suïcidar-se amb una bomba davant d'un espai on es realitzava un concert on hi havia nens i adolescents.

Crec que cal que tots ens parem un minut i mirem que està passant al nostre voltant; no es poden continuar fent declaracions populistes i gratuïtes per guanyar un grapat de vots a unes eleccions; perquè algunes persones es prenen les paraules com un atac en contra seva. La convivència és un pacte per viure amb respecte en una comunitat i costa molt de construir, però en canvi és tan fràgil que una paraula malintencionada la pot trencar en un sospir.

Crec que cal tornar a la política real i seriosa, on el primer siguin les persones, totes sense exclusió. Cal tornar a l'Europa per la que portem segles lluitant: la de l'estat del Benestar, la Europa dels drets i deures per poder viure tots junts en pau i amb respecte.

Aprofito aquestes línies per enviar el meu condol a familiars i amics de les víctimes; per enviar molts ànims a Manchester i a tots els europeus i europees, perquè cada vegada que algun terrorista atempta contra algun país, atempta contra tots els demòcrates. Una vegada més reivindico la importància de la paraula per defensar qualsevol idea.
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès