Català | Castellano RSS

Mollet batega per Sant Vicenç

Ja estem immersos en plena Festa Major; ahir vàrem celebrar dos dels actes més importants: la presentació de la 32a Revista Notes, on hem recordat el Carnaval de Mollet. Un treball fantàstic que explica amb detall els ets i uts d'aquesta festivitat a Mollet. Hi ha festes que formen part de l'essència de Mollet, que són patrimoni de la ciutat i el Carnaval, se'ns dubte, n'és una. Pocs pobles poden gaudir d'una iconografia tan singular i d'una història tan rica en la celebració dels carnavals com Mollet.


Us convido a llegir el Notes i a conèixer els personatges del nostre carnaval i així viureu i mirareu amb uns altres ulls el proper Carnaval, la Rua i el Judici del Carnestoltes (el proper 26 de febrer). I si sou uns amants del Carnestoltes i voleu fer una bona acció, podeu adquirir la dona d'aigua, la Disbauxa, inspirada en el nostre Carnestoltes i que realitzen els nois i noies del taller Alborada i del Centre Ocupacional del Bosc, que són dos centres de l'Ajuntament de Mollet d'atenció a les persones amb discapacitat que són qui fan, íntegrament, les dones d'aigua i que tenen l'objectiu de crear i mantenir llocs de treball per a persones amb discapacitat psíquica, i d'oferir serveis de suport personal i social a aquestes persones.


També va tenir lloc la Festa de la Ràdio, l'emissora en el seu 36è aniversari va lliurar els premis a les notícies més destacades de l'any 2016, el Micròfon de l'any ha estat, per una notícia de ciutat que ens ha d'omplir d'orgull com és que a Mollet es faci la millor coca dolça de Catalunya 2016, que és la coca del Forn i Pastisseria Prat.


I una notícia que particularment m'ha fet molta il·lusió pel que representa i significa per la ciutat com és que Mollet sigui, aquest 2017, Ciutat Europea de l'Esport, un reconeixement a molts i molts anys de pràctica esportiva a la ciutat. Un premi compartit amb totes les entitats esportives, clubs i, per descomptat, amb tots els molletans i les molletanes que practiquen esport a Mollet.


Tampoc vull deixar de mencionar el magnífic espectacle SOMDANSA, un país de festa de l'Esbart Dansaire de Mollet de dissabte. Vull felicitar a l'entitat, balladors, coreògrafs ... per tornar-nos a deixar bocabadats amb els seus balls a un Teatre de Can Gomà ple de gom a gom. Es nota que darrere de cada espectacle que fan hi ha molta feina i moltes hores d'assaig. Felicitats i endavant!
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès