Català | Castellano RSS

Onze de Setembre de 2014 - BAN de l'alcalde

La significació històrica, institucional i identitària de l'Onze de Setembre ens mou, un any més, a expressar amb els nostres símbols i el nostre capteniment que som ciutadans de Catalunya i que creiem en el futur del nostre país.

La commemoració d'enguany d'una Diada passats tres-cents anys de l'Onze de Setembre del 1714 ha de contribuir a reforçar encara més els fonaments d'una societat democràtica, cívica, acollidora, indiscutiblement inclusiva.

Aquesta celebració, en aquest any del Tricentenari, ha de servir per commemorar una sèrie de fets històrics que expliquen una part del que som avui i afecten el que podem ser en el futur. Les commemoracions són llocs i moments de la consciència, d'afirmació cívica. Però també són moments de compromís democràtic i crític. En aquest Onze de Setembre novament recordem el passat per ser conscients de la nostra identitat i crear una consciència comuna per al present i el futur.

Alhora, la Diada d'enguany, i amb ella el Tricentenari, constitueixen una vegada més l'oportunitat de celebrar la persistència del nostre poble i les raons d'aquesta persistència, i també la d'aprendre dels errors i dels encerts per un futur que ha de ser el millor possible per a nosaltres i les generacions que han de venir.

Estem immersos en un debat social i polític que no té precedents en la història. Volem  reimaginar el futur de Catalunya tot expressant la voluntat de prendre part activa en el repte de dissenyar un horitzó desitjable en tots els aspectes. És un oportunitat única per repensar el nostre futur col·lectiu en un context de gran efervescència social. I hem d'aprofitar aquests moments històrics per invocar tot el talent i la creativitat perquè repensem tots junts el nostre model social, econòmic, cultural i tecnològic.

Ara més que mai, aquesta celebració ha de servir per cohesionar-nos com a poble, per sentir-nos part d'una mateix col·lectiu que defensa un futur de progrés, un progrés solidari, responsable, on poder decidir lliurement, en un procés de reflexió col·lectiva i de diàleg, i on cap opinió expressada legítimament en el marc del sistema democràtic de que ens vam dotar fa més de trenta any no quedi exclosa d'aquest projecte de futur compartit.

Mollet del Vallès commemora amb un acte unitari la Diada, com fa tants anys que ho fem, una Diada que ens agermana sota la senyera i uns anhels compartits de seguir lluitant pels drets socials aconseguits, per la igualtat, la justícia i la llibertat.

Visca Mollet!    Visca Catalunya!

Josep Monràs
Alcalde de Mollet

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès