Català | Castellano RSS
L'Ajuntament L'alcalde L’opinió de l’alcalde Josep Monràs Per la igualtat i la cohesió socials (18/12/15)

Per la igualtat i la cohesió socials

Acabem d'aprovar els pressupostos per al 2016 fent un exercici de responsabilitat de govern. Les nostres línies de treball s'han basat en allò que defineix la nostra actuació com a equip de govern: el benestar de les persones, el foment de l'activitat econòmica i la generació d'oportunitats laborals, i la millora de l'espai públic i de la qualitat de vida dels molletans. Perquè els valors que ens guien se centren en la integració social, en l'impuls de la formació i de l'activitat econòmica, la participació, la defensa del medi ambient i la sostenibilitat, la innovació i la qualitat dels serveis municipals.

El 10 de desembre vam celebrar un nou aniversari de la Declaració dels Drets Humans. Des que va començar aquesta crisi econòmica som conscients que l'estat del benestar s'ha posat en risc i que es vulneren drets humans bàsics com la salut, l'educació, el treball o l'habitatge. Amb un estat amb més de 4 milions de persones a l'atur i creixent el nombre de famílies al llindar de la pobresa, els ajuntaments hem hagut de ser veritables pals de paller per a la contenció de situacions que podien provocar desestabilització social, amb els ingressos provinents de les altres administracions retallats, amb demores de cobrament insostenibles per a la tresoreria municipal i assumint més competències que les legalment atribuïdes. Però jo, com a alcalde, m'enorgulleixo de l'intens treball que hem fet a favor de les persones, ja que volem que Mollet sigui una ciutat on es creïn oportunitats i on es lluiti a fons contra la desigualtat i l'exclusió socials, que, desenganyem-nos, van creixent arreu de manera alarmant.

Ara hem aprovat de nou un pressupost amb un marcat caràcter social, basat en la congelació d'impostos i en el foment de polítiques de suport a la persona, la reactivació econòmica i la conservació del medi ambient. El meu agraïment als grups polítics de CiU i Ciutadans perquè ens han donat suport no només amb el vot a favor sinó també fent propostes, que hem incorporat. Cal el reconeixement quan es treballa des de posicions dirigides al bé públic, que superen els posicionaments de partit, perquè l'objectiu és treballar per als ciutadans i la ciutat. I aquest reconeixement també el vull fer extensiu al grup municipal del PP.

La meva voluntat, com a alcalde, és continuar treballant per al diàleg i el consens amb tots els grups que formen el consistori, sempre en benefici de Mollet i els nostres conciutadans. Com ara, que hem aprovat un pressupost realista, compromès, solidari, just i rigorós. I perquè som responsables i coherents amb una política progressista, és un pressupost que generarà oportunitats de futur per a tots els nostres molletans, i que ens assegura, amb fermesa, la il·lusió i la voluntat d'anar sempre més endavant.

Josep Monràs i Galindo, Alcalde


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès