Català | Castellano RSS

Prou de manipulació

Vull referir-me als fets ocorreguts la setmana passada, en què a partir d’informacions sesgades i amb una clara intenció de manipulació, es va fer arribar a la premsa que l’alcalde de Mollet del Vallès s’apujava el sou un 32 %.
 
Sempre ha estat intenció d’aquest govern municipal, en aquest inici de mandat, de congelar els salaris dels càrrecs públics, també el de l’alcalde. I d’acord amb un exercici de transparència, he donat a conèixer quines són les retribucions del nou govern municipal per demostrar que els càrrecs electes de l’Ajuntament de Mollet del Vallès han estat històricament, i ho continuen sent, una mostra d’honestedat. 
 
Algun grup polític i alguns dels seus regidors i regidores han volgut aprofitar-se de la conjuntura per obtenir els rèdits polítics que no han obtingut a través de les urnes i treure guanys de la crispació social que hi ha en aquests moments cap a la classe política. Crec que tot plegat mostra una gran irresponsabilitat política i, sobretot, una mostra de cinisme i de doble moral.
 
Vull que quedi clar: el govern municipal ha congelat els seus sous. El grup de regidors i regidores, i l’alcalde, els que han de governar una ciutat de 52.000 habitants, continuaran cobrant el mateix que cobraven l’any 2007. En canvi, en un exercici de responsabilitat política, hem volgut que la tasca d’oposició dels grups municipals estigui ben remunerada i per això els portaveus dels grups de l’oposició —que no el portaveu del grup de govern— tindran un augment de retribucions fins a 18.000 €.
 
He volgut publicar aquest escrit, a través de la premsa local, per explicar i aclarir tot el que ha passat. Molts de vostès podran no compartir els meus arguments, però el que jo demano és l’oportunitat d’explicar-me. Perquè, davant de tots els fets ocorreguts, he comprovat novament que n’hi ha que no volen escoltar, només imposar el seu punt de vista o la seva versió. La meva voluntat serà sempre escoltar, però també explicar-me.
 
Lamento l’actitud indigna i violent d’algunes d’aquestes persones que es declaren “indignades” amb el sistema i que es creuen que tenen dret a exercir els seus drets de manera absoluta, com si la resta no tinguéssim aquests mateixos drets o com si ells no tinguessin cap deure, entre ells respectar les normes de convivència i d’ús de l’espai públic.  
 
Lamento profundament que ciutadans de bona fe puguin ser manipulats de manera incendiària. Mai serà la meva intenció fer-ho. Assumeixo les conseqüències de les meves decisions i allà on regidors irresponsables hi posen demagògia, jo vull posar-hi arguments constructius, perquè segueixo creient fermament en la política i en l’honestedat de la gran majoria de persones que ens hi dediquem.
 
Per acabar, vull agrair molt sincerament les mostres de suport que he rebut, tant de ciutadans de Mollet com de persones de fora, davant la situació viscuda. Jo continuaré treballant com sempre he fet des de fa vint anys per al millor per a la meva ciutat. 
 
Josep Monràs i Galindo

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès