Català | Castellano RSS

Prou violència


Un cop més vull reivindicar que la violència mai es pot justificar. Ara més que mai, torno a reivindicar la bona política, cal diàleg, cal defensar el que cadascú pensem per mitjà de la paraula no de la violència. Prou fer populismes que el que volen és crispació, el que necessitem és serenor, és paraules i és treballar tots junts per cercar ponts de diàleg i progrés.

Ningú pot creure's amb el dret a treure la vida de cap altra persona ni per defensar idees polítiques, ni religions. A Europa portem molts segles lluitant per construir estats de dret que defensin el benestar de les persones que hi vivim respectant les diferències individuals, per dotar-nos de drets i deures per poder viure tots junts en pau i amb respecte.


També lamento profundament que la violència masclista s'hagi tornat a emportar la vida de dos dones els darrers dies. Hem de posar més esforços per combatre totes les formes de violència, en difondre el telèfon 016 per acabar definitivament amb aquesta lacra que ja s'ha emportat la vida de 43 dones i que han deixat 26 orfes durant l'any 2016. Com vàrem cridar el passat 25 de novembre a la plaça Major de Mollet plena de bat a bat, ni una víctima més.


Aprofito aquestes línies per enviar el meu condol a familiars i amics de les dones assassinades i a les víctimes dels atacs d'ahir a Berlín i Ankara, per enviar molts ànims a tots els europeus i europees, perquè cada vegada que algun terrorista atempta contra algun país, atempta contra tots els demòcrates. Una vegada més reivindico la importància de la paraula per defensar qualsevol idea.


 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès