Català | Castellano RSS

Retornar la dignitat

En Josep Fortuny i Torrents va ser alcalde de Mollet del Vallès des del gener de 1937 fins el juny de 1938. El 16 de juliol de 1939, desprès del cop d'Estat, va ser afusellat per un tribunal militar franquista en compliment d'una condemna de mort.

És una vergonya que 78 anys desprès el nostre país encara amagui una part de la història.

No podem continuar deixant per demà el que fa anys que s'hauria d'haver fet. Cal donar a les víctimes la dignitat que mereixen, cal l'anul·lació dels judicis sumaríssims a totes les persones condemnades a mort pels tribunal militars de la dictadura, i per justícia social és imprescindible exhumar, identificar i enterrar amb dignitat les restes de totes les víctimes que encara es troben sota fosses, camps i cunetes.

Fins que això no passi el nostre país no podrà tancar la ferida que va obrir la guerra civil i la dictadura de Franco. I, l'Ajuntament de Mollet, aportarem el nostre granet de sorra personant-nos en la causa que es tramita a la República d'Argentina per l'assassinat de l'exalcalde Josep Fortuny a mans de les tropes franquistes, convertint-nos en el segon Ajuntament de Catalunya en fer-ho.

Ho fem perquè creiem sincerament que cal retornar la dignitat de totes les víctimes, i per justícia social i per una forta convicció democràtica.
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès