Català | Castellano RSS
L'Ajuntament L'alcalde L’opinió de l’alcalde Josep Monràs Si volem tenir un país capdavanter, cal posar-se a treballar (18/07/2017)

Si volem tenir un país capdavanter, cal posar-se a treballar

Ahir es van convocar, desprès de molts mesos, el Grup de Peatges del que formo part en representació de la Federació Catalana de Municipis.
A Mollet som ben coneixedors de les injustícies de tenir un peatge just al sortir de casa.; d'haver de pagar un peatge per només 12 km i sense tenir una altra via alternativa.
Som un municipi que hem lluitat durant molts anys per suprimir un peatge injust i insolidari que gravava especialment als molletans i molletanes que treballen a Barcelona. Afortunadament, ara la C17 és una via de doble carril que ofereix una alternativa viable per anar a Barcelona sense haver de pagar obligatòriament un peatge, però això no sempre ha estat així.
Crec que és important que es reuneixi el Grup de Peatges, i parlar obertament per saber què volem i que no, i traçar el camí per aconseguir un model on tothom hi estiguem còmodes. Un model just i racional, on es pagui pels kilòmetres que es fan i on es tingui en compte altres aspectes com per exemple si es te o no una via alternativa sense pagament o la contaminació del vehicle.
El que vull dir és que no ens podem quedar només parlant de peatges, cal replantejar-nos el model de mobilitat que volem per Catalunya: peatges, contaminació i qualitat de l'aire, manteniment de carreteres, noves infraestructures, desdoblament de carrils, eliminació de punts negres, com millorar i ampliar el transport públic... analitzar tots aquests aspectes amb una visió global per a tota Catalunya i tot això, per suposat, cal fer-ho acordat amb l'Estat. Tenint en compte que tenim infraestructures que són de competència de la Generalitat i, també, de competència de l'Estat i estaria bé tenir un mateix criteri per totes elles.
Hi ha molta feina a fer en aquesta matèria, però si volem tenir un país capdavanter, cal posar-se a treballar.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès