Català | Castellano RSS

Treballar per a les persones

Des que el passat 13 de juny  vaig ser reelegit com a alcalde de Mollet pel període 2015 - 2019, afronto aquesta nova etapa com un repte personal amb el compromís i la responsabilitat de treballar per aconseguir el millor pels ciutadans i les ciutadanes de Mollet.

Ara, el que cal, és diàleg per sumar en benefici de tots els molletans, ja que democràcia és la necessitat d'acceptar l'opinió dels altres.

La nova configuració de la Corporació Municipal de Mollet del Vallès farà inevitable que aquesta etapa que ara comença estigui marcada pel diàleg i per la necessitat d'arribar a acords i consensos. Sumar també des de la discrepància en benefici de tots els molletans tal i com ho reclama l'actual context social. Aquesta és la nostra obligació.

Aquesta serà una etapa en la que el nou equip de govern prioritzarà les polítiques adreçades a la justícia social, l'ocupació, la responsabilitat, el rigor, la transparència i la tenacitat, valors que són els signes de identitat d'un govern socialista i de progrés.

Per descomptat, en aquest context de greu crisi que travessa el país, l'activitat econòmica també formarà part de les prioritats polítiques amb l'objectiu d'afavorir la generació de llocs de treball. Dedicarem tots els nostres esforços en aquelles accions adreçades a combatre les desigualtats, les situacions de pobresa i l'exclusió social, com hem estat fent en aquests últims anys, per exemple, des de l'àmbit de l'habitatge.

De fet, tres dies després de constituir-se el nou ajuntament, ja hem posat en marxa un seguit de mesures adreçades a les escoles bressols i a les beques menjadors, incrementant en ambdós casos un 30% la partida que hi destinem. D'altra banda, el nou govern ha proposat la creació d'un Aval Lloguer Municipal. Aquesta mesura pionera va adreçada a aquelles famílies que estiguin negociant un procediment d'execució hipotecària amb les entitats financeres i que vulguin com a solució la creació d'un lloguer social. En aquests casos l'Ajuntament s'oferirà com a avalador per tal que les entitats financeres acceptin amb més garanties aquesta opció. En aquest àmbit de l'habitatge el govern municipal continuarà també fent de mediador per evitar els desnonaments (en el darrer any se n'han evitat més de 250). Així mateix, tot just iniciar el mandat, també hem posat els serveis jurídics municipals a disposició de les entitats de la ciutat per assessorar-les davant els importants canvis legislatius que han d'afrontar.

Els reptes també passen per repensar models, innovar en la prestació de serveis, escoltar als ciutadans i ciutadanes i estar al seu costat .

Per un Mollet de les persones. Compto amb tots vosaltres.

Josep Monràs i Galindo
Alcalde


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès