Català | Castellano RSS

Trenta mil

Durant aquests últims dies he estat acompanyant diferents entitats esportives molletanes en les seves presentacions de temporada. Ens ha d'omplir de satisfacció i d'orgull veure les instal·lacions plenes de gom a gom, tant de públic com d'esportistes: milers de molletans, molta gent joves, moltes famílies... Aquesta realitat és la que ens permet copsar la vitalitat del nostre esport i del conjunt de programació esportiva que es porta a terme a tantes entitats, clubs i associacions, o simplement, de forma individual, a casa nostra.

Mollet és una ciutat esportiva, on tenim prop de 50 ens, entre clubs i associacions esportives escolars i seccions esportives de les associacions de pares, i on més de 16.000 ciutadans són practicants de l'esport, convençuts que l'esport és una fantàstica eina educativa i que l'activitat física és una gran recepta de salut i benestar. Cal sumar-hi , a més, el gruix de persones que practiquen amb assiduïtat l'activitat física, com caminar amb grup o en solitari. Fa tres anys, la xifra de practicants habituals d'esport era el 40% de la població, unes 20.000 persones. Ara, aquest tant per cent ha augmentat, sobretot si comptem els programes d'esport saludable, de manera que podríem parlar d'unes 30.000 persones.

Voldria donar unes quantes xifres més i dades per il·lustrar la importància de l'esport molletà:

-Tenim més de 5.000 usuaris a Ca n'Arimon, que hi fan més 240.000 activitats a l'any.

-De tot el conjunt de persones que circulen per Gallecs, el 85% ho fa practicant algun tipus d'activitat física: caminar, córrer o amb bicicleta.

-Els tres clubs de futbol de la ciutat, la UD Molletense, el CF Mollet UE i la UD Lourdes, participen en un programa europeu, el Promoting Adolescent Physical Activity, que està destinat a millorar la salut infantil mitjançant els valors que transmet la pràctica esportiva. Aquest programa el promou la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Ajuntament. Fins ara hi ha participat uns 250 esportistes, de les categories aleví i infantil.

-Hem impulsat el programa Entorn sense fum, en què 22 centres educatius i 15 entitats esportives s'han adherit al manifest "Entorn sense fum" amb l'objectiu de prevenir el tabaquisme des de la infància amb espais lliures de fum a l'entorn d'equipaments esportius i centres educatius. Mollet és el primer municipi de Catalunya en aplicar aquesta iniciativa també en centres esportius i es converteix, així, en pionera en la prevenció del tabaquisme en la infància.

-Portem ja 21 edicions de la Nit de l'Esport, gràcies a la qual podem conèixer de primera mà la vitalitat i els èxits de l'esport molletà i agrair i premiar les figures i entitats que cada any destaquen més.

Crec que el nostre esport es mereix que n'estiguem molt orgullosos. La col·laboració que des de fa molts anys mantenim Ajuntament i entitats i clubs per al foment de l'esport és, sens dubte, un factor que ens fa més forts. I cal que tinguem clar, també, un altre factor que enriqueix aquest món: comptem amb voluntaris que desinteressadament dediquen el seu temps perquè altres persones puguin dur a terme l'esport que volen fer. Per això, ara vull fer un reconeixement a aquesta tasca altruista, de servei a la societat que fan aquests voluntaris. Perquè és una tasca de servei, d'això no en tinc cap mena de dubte.

Amb aquest article vull donar les gràcies a tots els molletans que feu possible que Mollet sigui una gran ciutat esportiva. Homes i dones, més joves o més grans, que creieu en les virtuts de l'esport com a pràctica de salut, socialitzadora i motivadora, i com a eina educativa fonamental.

Entre tots plegats fem un Mollet més viu, més actiu. Més esportiu.

 

Josep Monràs i Galindo
Alcalde

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès