Català | Castellano RSS

Un govern de proximitat

El foment de la participació ciutadana ha continuat sent un dels eixos prioritaris d’actuació d’aquest mandat. En el Ple de debat sobre l’estat de la ciutat de dilluns passat, una fórmula de pràctica i transparència democràtica, vam comptar per primera vegada amb la intervenció del Consell de Ciutat, el màxim òrgan de participació que tenim, format per 41 persones, representants dels consells municipals sectorials, el teixit associatiu i organitzacions sindicals, professionals i empresarials, entre d’altres.

L’administració local és el govern de proximitat per definició i crec que ningú gosaria negar una evidència així, tenint en compte la resposta contínua que donem als ciutadans davant de la crisi, una resposta efectiva, que protegeix i enforteix la cohesió social. Tota aquesta feina la fem des de la més absoluta proximitat, amb els regidors de barri, les audiències de l’alcalde, les visites i el contacte mitjançant els correus electrònics...

La meva voluntat, en el Ple, era demostrar, amb el detall de la feina feta l’any 2012, que som un govern que ha fet tot el que ha pogut, i més, per contrarestar els efectes de la crisi. Malgrat el deute que la Generalitat té amb nosaltres i que afecta de manera directa la liquiditat municipal; malgrat les apujades d’impostos, que també afecta l’Ajuntament i l’obliga a reajustar el pressupost; malgrat les reformes laborals, l’atur que creix, la infravaloració de les pensions, que comporta més ciutadans que necessiten el nostre suport... Malgrat tants elements en contra, l’Ajuntament fa bé la seva feina i no només actua reaccionant davant dels problemes sinó amb proactivitat, sent líder en molts projectes i creant oportunitats per al futur. Una mostra d’aquesta feina:  683 persones inserides en el mercat laboral, un 4 % més que l’any passat; 6.329 ciutadans atesos a EMFO; 1.283 emprenedors atesos i 46 empreses creades, que han significat 22 llocs de treball. El pressupost dels Serveis Socials municipals ha estat de 2.350.000 €, cosa que significa un increment del 15%.

Som un govern amb idees molt clares sobre el model de ciutat i de gestió pública que volem. No ens movem pel balanç econòmic, sinó pel balanç social, a favor de les persones. Les nostres conviccions polítiques progressistes ens fan estar al costat de les persones i els col•lectius que pateixen més la crisi. Crec fermament que sense idealisme la política es redueix a una mena de comptabilitat social, i això és una situació que un conservador pot entendre molt bé; però per a nosaltres, per a l’equip de govern, això significaria una catàstrofe.

Continuarem treballant, com sempre, amb empenta, energia, honestedat, responsabilitat i la màxima il•lusió per a Mollet, per als nostres ciutadans i les nostres ciutadanes.

Josep Monràs i Galindo
Alcalde
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès