Català | Castellano RSS

Un gran èxit de Firamollet

Una característica clara de Firamollet, en totes les seves edicions, és la combinació de sol i bones temperatures, alternades amb pluges. Enguany, el temps va ser un calc dels millors dies de bonança de l’estiu, i aquest fet ha estat un bon exponent del balanç final de la Fira: un sentiment càlid, de satisfacció i de bona acollida. Hem constatat milers de visitants, de casa i de fora, activitats plenes de públic i expositors satisfets.
 
En èpoques tan difícils com la d’ara, el repte d’organitzar una nova edició de Firamollet era ben evident. Però hem comprovat que, precisament, aquesta situació general és entesa per la majoria d’emprenedors, comerciants i empresaris com una oportunitat que no es podien deixar escapar. Hem vist que seguim mantenint un grup important d’expositors fidels, hi hem trobat firmes noves, i força expositors ens han explicat l’èxit de vendes i encàrrecs, que els ha capgirat xifres negatives dels últims mesos. És a dir, han fet negocis, la qual cosa, a part dels milers de visitants, és l’altre objectiu d’una fira.
 
Un dels grans encerts ha estat l’espai. El parc de Ca l’Estrada s’ha demostrat versàtil, còmode, ben comunicat, en un marc de paisatge bonic, obert, per acollir esdeveniments importants de la ciutat com els grans concerts de la Festa Major i, ara, Firamollet. Hem incrementat lleugerament la xifra de visitants en relació a les altres edicions: això vol dir que l’emplaçament va ser una bona tria i ha evidenciat una forta cohesió ciutadana i que Mollet va creixent de manera ponderada, repartint un urbanisme al servei de les persones arreu de la trama urbana.
 
El balanç és francament positiu i posa de relleu les virtuts i els èxits d’aquesta edició: nou espai, més gran, amb més expositors; visitants del Baix Vallès i de fora de la comarca; és la fira amb més expositors d’automoció del Vallès oriental; la mostra gastronòmica ha donat a conèixer els restaurants de la zona i amb l’Agromercat i Gallecs hem conegut bé els productors de l’àmbit; l’Ajuntament ha presentat una nova marca de ciutat, potent, dinàmica, que reflecteix l’optimista certesa d’un futur ple de projectes per a la ciutat i el seu entorn.
 
Vull agrair efusivament la participació de tothom: dels expositors, perquè són la part fonamental de l’ànima del projecte; el públic visitant, perquè és l’altra meitat que dóna sentit a tot aquest projecte. I felicito també totes les persones que hi han treballat, des dels primers passos en l’organització, passant per la infraestructura, fins a la informació, les últimes tecnologies i la posada en escena, per la professionalitat i la bona feina.
 
68.000 visitants, 157 empreses i institucions participants. Aquesta Fira ha demostrat una vegada més que Mollet juga un paper de centralitat en el seu territori. Un territori i unes persones per a les quals treballem perquè el futur de progrés sigui cada vegada més a prop.
 
 
Josep Monràs i Galindo
Alcalde

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès