Català | Castellano RSS

Veritats

El novè ple del debat sobre l'estat de la ciutat posa de manifest la voluntat inequívoca del govern que encapçalo per la transparència i per la participació ciutadana, basada en  un ampli programa municipal. El Consell de Ciutat, els Regidors al barri, les Audiències de l'alcalde, les taules de participació o el procés d'elaboració del PAM indiquen ben clarament que governem amb la ciutadania, que opina i prioritza, amb canals de participació molts clar, què és el que volen per a la nostra ciutat.
 
Tot això ens ajuda molt perquè en aquesta llarga època de crisi econòmica, hem d'ajustar molt la destinació dels recursos, i dins les línies irrenunciables que el nostre govern aplica des de fa uns quants pressupostos de suport a les famílies que més pateixen la crisi, de promoció de l'ocupació i de dinamització econòmica, volem saber allò que els ciutadans consideren més prioritari d'aplicar.
 
En un context, doncs, molt complicat, però amb mesures municipals de congelació de la factura fiscal, amb més de 200 bonificacions i ajudes fiscals, amb un pressupost molt acurat i amb un treball rigorós de contenció del deute municipal, estem portant a terme una gran feina dins la ciutat. I aquí tornem a trobar les entitats i associacions, que juntament amb l'excel·lent treball que porten a terme els treballadors municipals, els servidors públics, fan que aquest treball sigui de més abast i qualitat que si l'haguéssim de fer sols.
 
Ningú no pot negar aquesta feina feta. Està escrita, documentada i registrada. És una veritat objectiva. La ciutadania valora aquesta feina i es nota, per exemple, en la participació d'esdeveniments que consoliden la nostra identitat. Enmig, repeteixo, d'un context molt dur per als ajuntaments, amb amenaces com la futura llei de competències municipals, estem fent molt perquè la nostra ciutat segueix sent una de les més actives i dinàmiques i valorades, en molts sentits, de les comarques de Barcelona. I això és una veritat contrastada.  I els exemples són clars: el nostre web és el primer de la comarca en transparència i el segon millor valorat dels municipis entre 50.000 i 100.000 habitants; segons l'anuari de la Caixa, la nostra ciutat ha incrementat les obertures comercials; hem inserit 700 persones en el mercat laboral, en el que portem d'any; som una ciutat exemple en temes de participació ciutadana, segons la Diputació de Barcelona.
 
Treballem per a les persones: perquè els efectes de la crisi no enfonsin famílies de la nostra ciutat; perquè la gent pugui trobar feina, per als joves, per a la gent gran... És allò que en dic tan repetidament, el balanç social, perquè en la balança hi ha els resultats tangibles aconseguits en suport a les persones i en el manteniment de la cohesió social. I ho fem alhora que portem a terme, de manera inqüestionable, una bona gestió pressupostària.
Aquesta és la ciutat real, de veritat,  que construïm cada dia amb el nostre treball i els nostres esforços. Els de tots: govern, entitats i ciutadans.
 
Josep Monràs i Galindo
Alcalde

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès