Català | Castellano RSS
L'Ajuntament L'alcalde L’opinió de l’alcalde Josep Monràs Victòria Camps: Què ha passat amb els refugiats? (30.12.2017)

Victòria Camps: Què ha passat amb els refugiats?

Interessantíssima conferència que hem tingut avui a la sala de Plens de l'Ajuntament, on Victòria Camps, presidenta del Comitè Català de l'Acnur, per commemorar el dia de la ciutat, ens ha fet pensar i ens ha donat la seva visió per poder respondre a la provocadora pregunta que ha donat títol a la seva xerrada: Què ha passat amb els refugiats?

Ara, entenen millor què és un refugiat, quins son els seus problemes, com viuen i l'evolució de refugiats al llarg del temps. Com un refugiat arriba a Europa amb l'esperança d'iniciar una nova vida i com la gent autòctona els rep amb rebuig, por i recels, perquè es troba amb uns "competidors inesperats"

Qui són els refugiats i què fem amb ells?Perquè hi ha un moment que, de cop i volta, desaparèixen de la televisió? Perquè ja no ens expliquen que els està passant als refugiats que ja estan aquí?

El tema dels refugiats és un tema complicat; continua sent un problema però ja no és notícia. I jo crec que cal continuar parlant-ne, perquè parlem de persones com nosaltres, no de números, cal treballar i cal avançar, cal que, qui té les competències treballi i compleixi els seus compromisos i cal sensibilitzar, a les poblacions d'acollida per superar les pors que es tenen per desconeixença i treballar amb els refugiats per la seva integració i fer ciutats multiculturals que respectin les diferències i afavoreixi la convivència.

Catalunya sempre hem estat terra d'acollida, hospitalària i solidària amb les persones i jo crec que són dos característiques que no podem perdre mai.

Com dèia, interessantíssimes reflexions avui per commemmorar la figura del molletà il.lustre, Jordi Solè Tura, qui va impulsar la creació del Comité Català de l'Acnur.
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès