RSS

Fira d'Artesans 2018

0001

35 anys amb la Fira d’Artesans

Del 14 al 16 de setembre, els carrers del nucli antic de Mollet acolliran la XXXV edició de la Fira d’Artesans, una de les fires d’artesania més reconegudes arreu de Catalunya. Enguany s’hi aplegaran prop d’un centenar de parades d’autèntics productors artesans.

Per tal de preservar la qualitat d’aquesta Fira, només hi poden participar autèntics productors artesans, cosa que queda palesa amb la mostra d’oficis en la qual l’artesà ens ensenya com treballa i, alhora, permet la participació del públic a través d’aquestes demostracions artesanes i els tallers familiars, ja siguin de pa, fang, ceràmica o torns de fusta.

En general hi hauran productes de ceràmica, porcellana, papereria, marroquineria, estores, seda, fusta, joieria, espelmes, tèxtil, joguines, mobles, encens, ungüents o vidre.

En referència als productes gastronòmics ens trobarem, entre d’altres, olis, mel, fruits secs, torró, pa, dolços, vins, embotits, anxoves o formatges.

La Fira d’artesans també compta amb un programa cultural i festiu on no hi faltarà la tradició, amb castellers, capgrossos, cercaviles, sardanes o havaneres.  

La implicació dels veïns

Una de les singularitats de la Fira d’Artesans és la gran implicació del veïnat en l’organització. De nou, una de les tasques que afronten, és la decoració dels carrers, que fan de manera totalment artesana.

Concurs

Aquest any, tothom que ho desitgi, podrà participar al tradicional concurs de la Fira publicant una fotografia a qualsevol plataforma social amb l’etiqueta #35FiraArtesansMollet.

35 anys d’història

Tot plegat té el seu origen l’any 1982, quan un grup de molletans i molletanes i van formar un col·lectiu anomenat Tertúlia que es reunia setmanalment per promoure tot tipus d’activitats culturals. D’aquestes trobades va néixer la Revista Artesanal i un any més tard, el 1983, la Fira, que va comptar amb tot el suport i implicacions dels veïns i veïnes dels carrers de la Fira. A partir d’aquí, l’Ajuntament de Mollet es va implicar directament en aquesta iniciativa ciutadana per tal de potenciar-la i ajudar a preservar i fomentar els productes artesans. 

Programa

Document Programa (1.7 MB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès