Català | Castellano RSS

Mostra Internacional de Titelles de Mollet

La Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO) va néixer l'any 2007 amb la voluntat de consolidar-se com a una cita internacional i imprescindible en l'apassionant món dels titelles.
 
La Mostra, que se celebra durant el mes d'abril, està impulsada per la companyia local Galiot Teatre i organitzada de manera conjunta amb l'Ajuntament.  Des dels inicis, hi han cregut fermament i han treballat colze a colze per fer-la créixer i consolidar-la com a una de les cites culturals més importants de l'any a la ciutat.
 
Durant els tres dies de la Mostra, el centre de Mollet és conquerit pels titelles, de tots tipus i tècniques, amb la participació de nombroses companyies especialitzades d'arreu. Aquí, les companyies representen i estrenen els espectacles en diferents escenaris, ja sigui a l'aire lliure, en places i carrers, o en equipaments com el Mercat Vell o La Marineta.
 

La voluntat de la Mostra de Titelles és divertir i embadalir grans i petits, però també donar a conèixer el món dels titelles. Per aquest motiu, una de les atraccions de la Mostra és Cal Titella, un espai on nens i nenes poden tocar i remenar entre diferents teatrets de titelles i aprendre les diferents tècniques del teatre de titelles. A més dels espectacles, la Mostra també permet gaudir de tallers infantils i paradetes de titelles, i d'altres activitats paral·leles.

La majoria dels espectacles i les actuacions que es fan durant la Mostra són d'accés lliure i gratuïts, malgrat que alguns poden tenir un preu simbòlic d'entrada per raons de capacitat del lloc on es facin.

Paraules i curiositats sobre el món titellaire

Sabeu d'on ve l'expressió "moure els fils"?
Què vol dir "ser un titella", "fer el titella" o "fer ballar algú com un putxinel·li"? 
Perquè en diem "ombres xineses"?
 
Si esteu interessats a saber-ne més, podeu descarregar-vos el fullet que el Servei Local de Català i l'Ajuntament van elaborar per la 10a Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO).
 
Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès